Σοβαρό επεισόδιο στον Έβρο!

Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε αξιωματικούς της FRONTEX

Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα στον Έβρο, με Τούρκο στρατιώτη να πυροβολεί Γερμανούς αξιωματικούς της FRONTEX.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Spiegel, ένας Γερμανός συνοριοφύλακας άκουσε τον πυροβολισμό από την τουρκική πλευρά των συνόρων την Τρίτη (28/4) το βράδυ, ενώ δεν υπήρξαν τραυματίες.

Επίσης, η γερμανική ιστοσελίδα τονίζει πως μέσα από ένα ζευγάρι κιάλια, οι Γερμανοί συνοριοφύλακες είδαν έναν Τούρκο στρατιώτη να στοχεύει με αυτόματο όπλο στην ελληνική πλευρά.

Τότε, ο στρατιώτης έδειξε το δεξί μεσαίο δάχτυλό του και επέστρεψε στη σκηνή του.

Παράλληλα, οι άλλοι Τούρκοι στρατιώτες του φώναζαν «έλα, έλα».

Λίγο αργότερα όμως, εμφανίστηκαν έξι στρατιώτες και για άλλη μια φορά στόχευσαν με τα όπλα τους στους Γερμανούς και τους Έλληνες συνοριοφύλακες.

Επιπλέον, το περιστατικό στον Έβρο επιβεβαιώνει το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ το συμβάν σημειώθηκε κοντά στο Τυχερό Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

«Ένας Τούρκος στρατιώτης πυροβόλησε στις 19.15 το απόγευμα της Τρίτης, όταν Γερμανοί αξιωματικοί βρίσκονταν στην άλλη πλευρά των συνόρων.

«Οι Γερμανοί βρίσκονται στην Ελλάδα ως μέρος της αποστολής της Frontex», αναφέρει το γερμανικό ΥΠΕΣ.

Ακόμη, το Spiegel σημειώνει, πως οι σχέσεις μεταξύ Frontex και της Τουρκίας είναι από καιρό τεταμένες.

Την επομένη του περιστατικού, ο Έλληνας υφυπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος τηλεφώνησε στον επικεφαλής της Frontex Fabrice Leggeri.

Συζήτησαν επιπλέον, τη δυνατότητα αποστολής περαιτέρω αξιωματούχων του Frontex στην Ελλάδα.

Ο αριθμός των προσφύγων που προσπαθούν να διασχίσουν τα χερσαία σύνορα ή στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου αυξάνεται συνήθως το καλοκαίρι.

Πηγή: libre.gr

Σχετικά άρθρα