Στα άκρα η κόντρα για τον Δημήτρη Κουφοντίνα

Συζητείται το αίτημα για μεταγωγή του

Την ώρα που συνεχίζονται οι συγκεντρώσεις για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, στο πολιτικό σκηνικό η αντιπαράθεση είναι στο «κόκκινο» καθημερινά για το εάν πρέπει ή δεν πρέπει να ικανοποιηθεί τελικά το αίτημα του «Λουκά» της 17 Νοέμβρη για τη μεταγωγή του στον Κορυδαλλό. Η κατάσταση φαίνεται να οδηγείται στα άκρα μετά και την απόφαση της Δικαιοσύνης για μη αποδοχή του αιτήματος των συνηγόρων του για αναβολή της ποινής του και τον Δημήτρη Κουφοντίνα να συνεχίζει την απεργία πείνας και να δηλώνει ότι «δεν θέλω να πεθάνω αλλά δεν μου αφήνουν άλλη επιλογή».

Η πολιτική αντιπαράθεση είναι στο «κόκκινο» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ με τον Θοδωρή Δρίτσα να ανασκευάζει, ουσιαστικά, τις δηλώσεις του ότι από τη 17 Νοέμβρη δεν τρομοκρατήθηκε κανείς, λέγοντας μετά τον σάλο ότι «ήταν ατυχής η δήλωσή μου» και τη Νέα Δημοκρατία να επιμένει ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο θέμα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας σήμερα διανύει σήμερα την 56η ημέρα απεργίας πείνας και ο δικηγόρος του Θέμης Σοφός δήλωσε ότι «η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική “ανακοπή καρδιάς” και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια».

Μετά τη χθεσινή δικαστική απόφαση για μη αναβολή της ποινής του, είναι πιθανό την ίδια τύχη να έχει και το αίτημα που έκανε η πλευρά Κουφοντίνα και θα συζητηθεί σήμερα για μεταγωγή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σχετικά άρθρα