Τον δολοφόνο του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, έναν 32χρονο άντρα αλβανικής καταγωγής, θεωρούν ότι έχουν στα χέρια τους αξιωματικοί της αστυνομίας.
Το Σάββατο, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο στο σπίτι του 32χρονου άντρα -δραπέτη φυλακών- στην Καλλιθέα όπου και εντοπίστηκε ένα όπλο.
Οπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο άντρας προσπάθησε να διαφύγει προς την Ιταλία ή την Αλβανία αλλά δεν τα κατάφερε και τελικώς συνελήφθη στην Πάτρα.
Την ίδια ώρα, η αστυνομία αναζητά δύο συνεργούς του, οι οποίοι φέρονται επίσης να εμπλέκονται με την υπόθεση δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.
Παρότι ο άντρας έχει συλληφθεί για οπλοκατοχή, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. υποστηρίζουν ότι πρόκειται για τον άνθρωπο που τράβηξε τη σκανδάλη και σκότωσε τον γνωστό ποινικολόγο.
Ο 32χρονος κρυβόταν σε έναν καταυλισμό τσιγγάνων στην Πάτρα και επικοινωνούσε με μία σύντροφό του από την Αλβανία. Χρησιμοποιούσε, όμως, μια αλβανοτσιγγάνικη διάλεκτο, την οποία οι αστυνομικοί δεν μπορούσαν να καταλάβουν. Βρέθηκε, όμως, ένας μεταφραστής που μιλούσε τη διάλεκτο, και οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. αντελήφθηκαν ότι μεταξύ άλλων, ο 32χρονος μιλούσε και για τη δολοφονία του δικηγόρου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος έπεσε νεκρός μέσα στο δικηγορικό γραφείο του στις 12 Οκτωβρίου. Οι δύο δράστες είχαν κλείσει νωρίτερα ραντεβού μαζί του, επικοινωνώντας με τον ποινικολόγο στο κινητό του τηλέφωνο. Μόλις έφτασαν στο γραφείο, οι δύο δράστες, που μιλούσαν σπαστά ελληνικά, περιέγραψαν μια «υπόθεση» στον δικηγόρο και συνεργάτη του, που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο γραφείο.
Κάποια στιγμή, όμως, ο συνεργάτης του ποινικολόγου αποχώρησε από τη συνάντηση και τότε εκείνοι πυροβόλησαν και σκότωσαν τον Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.
Το αιματηρό περιστατικό στην Καλλιθέα
Ο ύποπτος για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου είναι και ο δράστης αιματηρής συμπλοκής στην Καλλιθέα στις 20 Σεπτεμβρίου.
Στις 23:15 της 20ης Σεπτεμβρίου, κάτοικοι της Καλλιθέας τηλεφώνησαν στην Αστυνομία και ανέφεραν ότι άκουσαν πυροβολισμούς στην πλατεία Δαβάκη.
Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί βρήκαν τρεις κάλυκες και αίμα. Μετά από έρευνα, εξακριβώθηκε ότι από το σημείο μεταφέρθηκαν στο Ασκληπιείο Βούλας δύο σοβαρά τραυματίες. Ο συλληφθείς για την υπόθεση Ζαφειρόπουλου φέρεται να εμπλέκεται σε αυτό το επεισόδιο, πίσω από το οποίο «κρύβονταν» διαφωνίες για ναρκωτικά και μια γυναίκα.
«Συμβόλαιο εκφοβισμού» με εντολή κρατουμένων από τον Κορυδαλλό
«Συμβόλαιο εκφοβισμού» με εντολή κρατουμένων από τις φυλακές Κορυδαλλού φαίνεται πως πήγαν να εκτελέσουν οι δύο- κατά εκτίμηση «νοικιαζόμενοι»- δράστες που τελικά κατέληξαν στη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου στο γραφείο του στην οδό Ασκληπιού.
Τρεις Αλβανοί, ονόματι Μπάκο, Όλντι και Κλόντι, μεταφέρθηκαν τη Δευτέρα το πρωί από τις φυλακές Κορυδαλλού στη ΓΑΔΑ προκειμένου να έχουν μία πρώτη «κουβέντα» με τις αρχές σχετικά με την υπόθεση καθώς θεωρούνται οι «μεσάζοντες» μεταξύ των φυσικών και ηθικών αυτουργών της δολοφονίας του γνωστού ποινικολόγου.
Στο παρελθόν είχαν εμπλακεί στο αιματοκύλισμα σε μπαρ στο Μικρολίμανο και στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.
Τα συγκεκριμένα άτομα έχουν καταγραφεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσω κοριού να συνομιλούν με τρίτα πρόσωπα σχετικά με τον ποινικολόγο, Μιχάλη Ζαφειρόπουλο.
Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος για να κάνουν μαζί τους μία πρώτη «συζήτηση» οι αστυνομικοί το πρωί της Δευτέρας στη ΓΑΔΑ, στην προσπάθειά τους να αποσπάσουν όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες, να τους κάνουν να «σπάσουν» και να μιλήσουν χειροπιαστά για πρόσωπα, καταστάσεις αλλά και τους λόγους του εκφοβισμού που κατέληξε στη δολοφονία. Πηγές της Αστυνομίας αναφέρουν πως οι έρευνες έχουν φτάσει στο επίπεδο των φυσικών αυτουργών αλλά από εκείνο το σημείο δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιο είναι το κίνητρο τους και γίνονται μόνο ορισμένες εκτιμήσεις που συνδέονται με τους ηθικούς αυτουργούς.
Η ΕΛ.ΑΣ ερευνά το ενδεχόμενο οι δράστες να ήταν «νοικιαζόμενοι εκτελεστές» που είχαν ως σκοπό τον εκφοβισμό του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, καθώς αυτό το σενάριο φαντάζει πιθανότερο, βάσει του τρόπου που έγινε τελικά η δολοφονία. Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛΑΣ «αν ήθελαν να τον δολοφονήσουν εξαρχής και όχι να τον εκφοβίσουν θα επέλεγαν να το κάνουν είτε έξω από το γραφείο ή το σπίτι του ή όταν ήταν καθοδόν, όπως έχει γίνει αρκετές φορές κατά το παρελθόν σε διαφορετικές περιπτώσεις». Ερωτηματικό εξακολουθεί να παραμένει το κίνητρο της εντολής για την «επίσκεψη» των «νοικιαζόμενων» εκφοβιστών- εκτελεστών.
Ποια είναι η «παρέα» των φερόμενων ως «μεσαζόντων»
Οι τρεις άνδρες που εξετάζονται για την υπόθεση είχαν συλληφθεί μετά το μακελειό σε μπαρ στο Μικρολίμανο το 2014, όταν ο Αρμπέρ Μπάκο άνοιξε πυρ με καλάσνικοφ και τραυμάτισε 15 άτομα επειδή μια χορεύτρια αρνήθηκε να φωτογραφηθεί μαζί του και να τον ακολουθήσει. Ο δράστης είχε πάρει το όπλο από ένα ξενοδοχείο στο Μικρολίμανο, όπου είχε εντοπιστεί το DNA του φίλου του Όλντι. Ο συνεργός του είχε καταφέρει να διαφύγει της σύλληψης και παρέμενε άφαντος για ενάμιση χρόνο ωστόσο συνελήφθη στις 31 Αυγούστου στα σύνορα της Αλβανίας με τη Βουλγαρία. Όταν μεταφέρθηκε στη χώρα μας ομολόγησε πως στις 3 Νοεμβρίου μαζί με με τον Αρμπερ Μπάκο διέπραξαν την ένοπλη ληστεία σε βάρος του 60χρονου δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου στην Πεντέλη.
«Δεν επιθυμώ αυτή τη στιγμή να σας πω τίποτα περισσότερο σχετικά με τον άνθρωπο που μας έβαλε να κάνουμε αυτή την ενέργεια. Θα το σκεφτώ όμως και, όταν είμαι έτοιμος να μιλήσω, αν θελήσω να το κάνω, θα σας ενημερώσω και θα έρθω ξανά να καταθέσω» είχε πει τότε στον ανακριτή ο Ολντι . Ωστόσο, ο τρίτος της παρέας, επονομαζόμενος Κλόντι ο οποίος είχε συλληφθεί στα Σεπόλια, στο διαμέρισμα αναζητούμενου εκτελεστή συμβολαίων θανάτου για λογαριασμό της Greek Mafia, άτυπα εκείνο το διάστημα είχε επιβεβαιώσει την εκδοχή του συμβολαίου θανάτου σε βάρος του δικηγόρου Αντωνόπουλου.