Στα δίχτυα απατεώνα ο Γιάννης Αμανατίδης

50.000 ευρώ έκαναν… φτερά

Στα δίχτυα απατεώνα, ο οποίος συστηνόταν ως πιλότος, έπεσαν ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής Γιάννης Αμανατίδης και η γνωστή τραγουδίστρια Μάρω Λύτρα. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, ο 36χρονος πρώην επιθετικός στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει φθηνά εισιτήρια στην οικογένειά του και την τότε σύντροφό του, έπεσε θύμα απάτης και έχασε 50.000 ευρώ.

Η απάτη σε βάρος του ποδοσφαιριστή είχε γίνει το 2007 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ο Γιάννης Αμανατίδης βρισκόταν για αγώνες με την εθνική ομάδα. Εκεί συνάντησε σε κοσμική εκδήλωση τον δράστη, ο οποίος παρίστανε τον πιλότο και φίλο του προέδρου αεροπορικής εταιρείας και υποσχέθηκε στον Αμανατίδη να εξασφαλίσει για εκείνον (που αγωνιζόταν στη Γερμανία), την οικογένειά του και την τότε σύντροφό του Μάρω Λύτρα φθηνά εισιτήρια με έκπτωση ως και 40%.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας, και ο δράστης έκανε αγορές εισιτηρίων εις βάρος του, χρεών οντάς τον 50.000 ευρώ.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης έριξε χθες «καμπάνα» σε 31χρονο Ηρακλειώτη καταδικάζοντας τον σε κάθειρξη έξι ετών, ποινή ίδια με την πρωτόδικη, με την απόφασή του να είναι τελεσίδικη. Πάντως ο κατηγορούμενος δεν εμφανίστηκε στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από τον πληρεξούσιο δικηγόρο του.

Σχετικά άρθρα