Σταϊκούρας: Και άλλα «800 ευρώ» τον Μάιο για τους εργαζόμενους

Το ακριβές ύψος του επιδόματος θα εξαρτηθεί από την διάρκεια ισχύος του μέτρου

Τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για παράταση της ειδικής αποζημίωσης στους εργαζόμενους σε επιχειρήσεις που πλήττονται ή έκλεισαν δια νόμου, ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξή του στο Kontra Channel. Ωστόσο το ύψος και η διάρκεια ισχύος του μέτρου μπορεί να μην είναι ίδια με τα 800 ευρώ για 45 μέρες, όπως εφαρμόστηκε τον Απρίλιο.

Όπως δήλωσε ο κύριος Σταϊκούρας στη συνέντευξη με τον δημοσιογράφο Γιώργο Σιαδήμα, ο σχεδιασμός της κυβέρνησης με βάση τα διαθέσιμα ως τώρα στοιχεία είναι «να επαναληφθεί όλο αυτό το σύστημα άλλη μία φορά τον επόμενο μήνα».

«Δεν είναι μόνον τα 800 ευρώ, δώσαμε αναστολές και διευκολύνσεις για τους εργαζόμενους που πράγματι περνάνε δύσκολα. Και σκοπός μας είναι να το επαναλάβουμε ακόμα μία φορά, θεωρώντας ότι δε θα προλάβουμε να φθάσει η οικονομία ακόμα τον μήνα Μάιο εκεί που θέλουμε» δήλωσε ο υπουργός.

Ωστόσο για τη χρονική διάρκεια και το ύψος, επιφυλάχθηκε να ακούσει και να στηριχθεί στις οδηγίες των ειδικών, ανάλογα με την πορεία της υγειονομικής κρίσης. «Δεν ξέρουμε πότε ακριβώς θα αρχίσει να ανοίγει η Οικονομία» τόνισε, αφήνοντας όμως ανοικτό το ενδεχόμενο να αρχίσουν να ανοίγουν κάποιες επιχειρήσεις.

Συνεπώς, πρακτικά, το επίδομα μπορεί να είναι και μικρότερο, αν τα περιοριστικά μέτρα ισχύσουν ξανά αλλά για χρονικό διάστημα μικρότερο των 45 ημερών. Θα μπορούσε δηλαδή, παραδείγματος χάριν, η ειδική αποζημίωση να ανέλθει στα 800 ευρω αν καλύψει έως 15 Ιουνίου ή περίπου 530 ευρώ αν τα μέτρα τελειώσουν στα τέλη Μαΐου.

Σχετικά άρθρα