Στάση κρουαζιέρας η Θεσσαλονίκη!

Συναντήσεις με εκπροσώπους τεσσάρων μεγάλων εταιρειών κρουαζιέρας, με σκοπό να εντάξουν τη Θεσσαλονίκη στους προορισμούς τους ή να αυξήσουν τα δρομολόγιά τους, θα έχει στο προσεχές διάστημα η διοίκηση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ).

Οι σχετικές επαφές έγιναν στη Βαρκελώνη κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Κρουαζιέρας Seatrade Med 2014. Η εν λόγω Έκθεση αποτελεί το ετήσιο εκθεσιακό γεγονός για τον τουρισμό κρουαζιέρας της Ευρώπης και της Μεσογείου και συμμετέχουν όλα τα μεγάλα και σημαντικά λιμάνια-προορισμοί, καθώς και οι μεγαλύτερες παγκοσμίως εταιρείες διαχείρισης κρουαζιερόπλοιων. «Τα τελευταία τρία χρόνια κατέστη σαφές στην κοινότητα των ναυτιλιακών πρακτόρων ότι το λιμάνι της Θεσσαλονίκης πληροί τις προϋποθέσεις ασφάλειας και διαθέτει υποδομές», ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Στέλιος Αγγελούδης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΟΙ ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ
Επειδή όμως οι ξένοι ναυτιλιακοί πράκτορες κάνουν το πρόγραμμά τους σε βάθος τριετίας, ο ΟΛΘ επιδιώκει τουλάχιστον να αποκομίσει οφέλη από τις έκτακτες προσεγγίσεις που κάνουν τα κρουαζιερόπλοια κάθε εταιρείας κάθε χρόνο και που αντιπροσωπεύουν το 20% έως 30%. Σημειώνεται ότι οι έκτακτες προσεγγίσεις γίνονται ύστερα από αίτημα των ίδιων των επιβατών, που εκφράζουν την επιθυμία να επισκεφθούν και κάποιον άλλον προορισμό, πέρα από αυτούς που συμπεριλαμβάνει το κανονικό δρομολόγιο. Το λιμάνι βαρύνει σημαντικά -έως 20%- στην απόφαση των εκπροσώπων ναυτιλιακών εταιρειών που εκτελούν κρουαζιέρες να επιλέξουν ή όχι έναν προορισμό, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό αφορά τις δυνατότητες που προσφέρουν η πόλη και η ευρύτερη περιοχή για τους επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, εκτιμά ο κ. Αγγελούδης.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ φέτος σημειώνεται αύξηση ως και 70% στην κίνηση από κρουαζιερόπλοια, καθώς η σεζόν θα κλείσει με περισσότερες από 30 προσεγγίσεις έναντι 18 το 2013. «Το 2015 εκτιμώ ότι θα πάμε ακόμη καλύτερα», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι αυτή η αισιοδοξία του πηγάζει από τις κινήσεις και πρωτοβουλίες που ο ίδιος έχει προγραμματίσει για το αμέσως επόμενο διάστημα.

πηγή: makthes.gr

Σχετικά άρθρα