Στελέχη της Εθνικής έκλεψαν τις θυρίδες που φύλαγαν!

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης σε βάρος στελεχών και υπαλλήλων υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, οι οποίοι ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη θυρίδων, από όπου κλάπηκαν αντικείμενα συνολικής αξίας άνω των 2,5 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, από το υποκατάστημα επί της οδού Ίωνος Δραγούμη, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, καταγγέλθηκε ότι κλάπηκαν κοσμήματα, χρυσές λίρες, τιμαλφή και χρηματικά ποσά.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς, ενώπιον του οποίου θα κληθούν το επόμενο διάστημα να δώσουν εξηγήσεις τα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Στο «στόχαστρο» του εισαγγελέα φέρονται να βρίσκονται στελέχη και υπάλληλοι του συγκεκριμένου υποκαταστήματος, αρμόδιοι τη χρονική περίοδο που διαπιστώθηκαν οι καταγγελλόμενες κλοπές για τη φύλαξη των κλειδιών στις θυρίδες θησαυροφυλακίου.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται το 2014, κατόπιν μηνύσεων που υπέβαλαν ιδιοκτήτες θυρίδων, καταγγέλλοντας την παραβίασή τους και την υπεξαίρεση του πολύτιμου περιεχομένου τους. Ο αριθμός των μηνυτών ξεπερνάει τους δέκα, ενώ παράλληλα οι ίδιοι προσέφυγαν στα αρμόδια δικαστήρια καταθέτοντας αγωγές αποζημίωσης, λόγω μη τήρησης των μέτρων ασφαλείας. Ήδη εκδόθηκαν δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν κάποιους από τους ενάγοντες.

Παράλληλα, διενεργήθηκε προκαταρκτική έρευνα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών και στο πλαίσιο αυτό έγιναν αυτοψίες, πραγματογνωμοσύνες κ.ά. Αξιολογώντας το πόρισμα της έρευνας, ο αντεισαγγελέας Εφετών Αχιλλέας Ζήσης, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των εμπλεκόμενων προσώπων.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα