Στέλνουν τους 8 πίσω στην Τουρκία

Eπειδή, «ήθελαν να καταλύσουν την δημοκρατία»

Το επιχείρημα της Τουρκίας, υπέρ της έκδοσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών που πέρασαν χθες στο ελληνικό έδαφος με στρατιωτικό ελικόπτερο, είναι πολύ ισχυρό καθώς παραβιάστηκε η συνταγματική νομιμότητα και υπήρξε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας, εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Δημήτρης Βίτσας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό που θα γίνει αυτή τη στιγμή είναι να εξεταστεί το αίτημα χορήγησης ασύλου σε πρώτο βαθμό, να εξεταστεί σε δεύτερο βαθμό και μετά ν’ αρχίσει η εξέταση του αιτήματος έκδοσης. H υπόθεση τους είναι στα χέρια των δικαστικών αρχών, που εξετάζουν το θέμα από νομική άποψη και σε σχέση με το διεθνές δίκαιο, τη διεθνή νομιμότητα και σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα, επανέλαβε.

Τέλος, διευκρίνισε ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας δεν εμπλέκεται στο θέμα της παράδοσης του τουρκικού ελικοπτέρου. Η επικοινωνία γίνεται ανάμεσα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και το αντίστοιχο τουρκικό Υπουργείο, μέσω της διπλωματικής οδού.

Σχετικά άρθρα

3 Σχόλια

  1. Οτι ζητήσει ο σουλτάνος και γρήγορα! Για να μας αφιερώσει κι ο ιμάμης του μες την Αγια Σοφιά κανέναν αμανέ υπέρ της ‘φιλίας’ μας…

  2. Αυτοί αν έπαιρναν την κυβέρνηση δε θα είχαν βλέψεις στο Αιγαίο;
    Τα δικαστήρια ελληνικές υποθέσεις δεν έχουν;
    Μας ζητούν πίσω τους λαθρομετανάστες ουσιαστικά και δεν τους επιστρέφουμε;
    Διεκδικούν το ελικόπτερο που θα πρέπει να το κρατήσουμε;
    Αλλά όταν κυβερνάνε (άνδρες;;;) υπέρμαχοι του συμφώνου συμβίωσης ( να μην το πω με τόνομά του και μου απορρίψουν το σχόλιο ), τι περιμένετε;

Comments are closed.