Στη «δίνη» της κακοκαιρίας oι καμένες περιοχές

Αυτό που όλοι φοβόντουσαν έγινε πραγματικότητα

Η κακοκαιρία που πλήττει τις τελευταίες ώρες τη χώρα μας έχει προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε πολλές περιοχές, ιδίως στα δυτικά.

Οι έντονες βροχοπτώσεις αλλά και οι θυελλώδεις άνεμοι επικρατούν σε όλη την Πελοπόννησο, τη Δυτική Στερεάς, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία και τη Θεσσαλία και έχουν προκαλέσει πλημμύρες και σοβαρές ζημιές.

Ιδιαίτερα στις περιοχές που επλήγησαν από τις φωτιές το περασμένο καλοκαίρι οι επιπτώσεις της σφοδρής κακοκαιρίας είναι αισθητές, με τις καταιγίδες να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα πλημμυρών και κατολισθήσεων. Κλειστοί δρόμοι, διακοπές ρεύματος αλλά και χείμαρροι προκαλούν προβλήματα στους κατοίκους των περιοχών και αποτελούν κίνδυνο για διερχόμενα οχήματα.

Στην περιοχή του Σχοίνου Αχαΐας προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο Σχοίνου- Αλεποχωρίου, με αποτέλεσμα ο δρόμος για πολλές ώρες να παραμείνει κλειστός αλλά και να κινδυνεύσει ένας πολίτης.

Στην παραλία Πευκογιάλι, στα Μέγαρα, τα καταρρακτώδη νερά δεν συγκρατήθηκαν στο βουνό, με αποτέλεσμα ο χείμαρρος να φτάσει ως τη θάλασσα.

Σχετικά άρθρα