Στη Ρωσία ζουν οι περισσότερο αιωνόβιοι

Εκεί βρίσκονται περισσότεροι από 7.000 άνθρωποι άνω των 100 ετών

Το ρωσικό κλίμα ή και βότκα ευνοεί τελικά τη μακροζωία αφού στη Ρωσία ζουν σήμερα πάνω από 7.000 αιωνόβιοι σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Όλκα Γκολοντιέτς.

Όπως ανέφερε η κ. Γκολόντιετς κατά την διάρκεια του διεθνούς φόρουμ «Ενεργός μακροζωία στην Μόσχα το 2018» που πραγματοποιείται στη Μόσχα, αριθμός αυτός είναι «μεγάλος» και ότι στα επόμενα χρόνια θα αυξάνεται.

«Εάν παλαιότερα οι άνθρωποι ηλικίας μεγαλύτερης των 100 ετών μετριόντουσαν σε δεκάδες σήμερα στη Ρωσική Ομοσπονδία οι αιωνόβιοι ξεπερνούν τις 7.000» δήλωσε η Γκολοντιέτς, επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις «στα επόμενα 7-8 χρόνια, ο αριθμός αυτός θα διπλασιασθεί» και πως η κυβέρνηση πρέπει να κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε τα άτομα αυτά να νοιώθουν ότι είναι πλήρως ενταγμένα στην κοινωνία.

Η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης είπε ότι ο μέσος όρος ζωής στη Μόσχα μπορεί να φθάσει τα επόμενα ενάμιση δύο χρόνια, στα 80 χρόνια. Ανέφερε μάλιστα ότι με βάση τα στοιχεία του περασμένου έτους ο μέσος όρος ζωής σε όλη την Ρωσία, ήταν τα 72,7 χρόνια, ενώ στην «λέσχη» των χωρών με προσδόκιμο ζωής μεγαλύτερο των 70 ετών, η Ρωσία μπήκε μόλις πριν από τέσσερα χρόνια.

Παράλληλα, η Όλγα Γκολοντιέτς, επεσήμανε ότι στους στόχους της κυβέρνησης είναι τα προσεχή χρόνια, οι κάτοικοι των απομακρυσμένων περιοχών να αποκτήσουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας όπως και σε αποτελεσματικές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών ανεξάρτητα από τις αποστάσεις.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν είχε ανακοινώσει πρόσφατα ότι με βάση τα στοιχεία του 2017, ο μέσος όρο ζωής στην Μόσχα πλησίασε τα 78 χρόνια, ενώ ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο επίσης πρόσφατο διάγγελμα του προς την Ομοσπονδιακή Συνέλευση, είχε πει ότι ο μέσος όρος ζωής των Ρώσων στο τέλος της επόμενης δεκαετίας πρέπει να υπερβεί την ηλικία των 80 ετών.

Πηγή: reader.gr

Σχετικά άρθρα

Πρόστιμο 2,5χιλ. ευρώ για κάθε μούσι!

Είναι εχθρός της γενειάδας και ζήτησε από την τουρκική ομοσπονδία να απαγορεύσει τα μούσια σε όλους τους παίκτες και προπονητές των ομάδων στην χώρα λαμβάνοντας αρνητική απάντηση Τρομερά πράγματα στην Τουρκία και την Γκεντσλερμπιρλιγκί. Ο πρόεδρος της τουρκικής ομάδας, Ιλχάν Καβκάμ, αποφάσισε να τιμωρήσει με πρόστιμο ύψους 7.000 λιρών όποιος παίκτης της ομάδας αφήνει μούσια! […]