Στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος συρμό του Μετρό! (pic)

Αύριο τα αποκαλυπτήρια

“Ιστορική ημέρα για τη Θεσσαλονίκη, η οποία μετά από τα… σαράντα κύματα που πέρασε με τις τρύπες, τις καθυστερήσεις και τις μόνιμα εγκατεστημένες λαμαρίνες, σήμερα μπαίνει πια στην τελική φάση, της οργάνωσης για τη λειτουργία του Μετρό” έγγραψε στο facebook ο πρόεδρος της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Στις 5:30 τα ξημερώματα έφθασε στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας ο πρώτος συρμός του Μετρό Θεσσαλονίκης ο οποίος σύντομα θα τοποθετηθεί στις ράγες ώστε να ξεκινήσει τα δοκιμαστικά δρομολόγια.

Ξεκίνησε προ 4 ημερών το ταξίδι του από το εργοστάσιο της Hitachi στην Ιταλία.

Τα αποκαλυπτήριά του συρμού θα γίνουν την Πέμπτη το πρωί στο χώρο του αμαξοστασίου παρουσία του υπουργού Υποδομών-Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη.

Ο πρώτος συρμός (που περιλαμβάνει 4 βαγόνια) έφθασε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας και από εκεί το παρέλαβαν δύο τράκτορες 30 μέτρων ο καθένας και τον οδήγησαν στην Θεσσαλονίκη, στο Αμαξοστάσιο της Πυλαίας.

Στο Αμαξοστάσιο έχει στηθεί ειδική ράμπα που θα “υποδεχθεί” το συρμό και ακολούθως θα συναρμολογηθεί στην κανονική του, τελική μορφή.

“Με την άφιξη του πρώτου συρμού, κλείνει η περίοδος των κατασκευών και περνάμε στην προετοιμασία έναρξης της λειτουργίας. Θα είναι μία πολλή σημαντική στιγμή για το Μετρό και τη Θεσσαλονίκη” σημειώνει ο Πρόεδρος της Αττικό Μετρό και συμπληρώνει πως “με τους σταθμούς έναν-έναν να ολοκληρώνονται στα έργα πολιτικού μηχανικού, το βάρος πέφτει στην ολοκλήρωση των Η/Μ, των συστημάτων, το CBTC, των θυρών ασφαλείας που θα μας φέρουν ακόμα πιο κοντά στην έναρξη”.

Οι σταθμοί που θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα είναι ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ, στις 20 Μαϊου και ΠΑΠΑΦΗ. Έχει ήδη προηγηθεί ο σταθμός ΣΙΝΤΡΙΒΑΝΙ.

Στο σταθμό ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ξεκίνησαν οι κατασκευές για την πλάκα οροφής και η κατασκευή των διαφραγματικών τοίχων στη νότια πλευρά και μοιραία η ομώνυμη οδός “μίκρυνε” λόγω του εργοταξίου, αφήνοντας για τους οδηγούς μία λωρίδα.

Σχετικά άρθρα