Στη Θεσσαλονίκη το ψηλότερο εστιατόριο

Δείτε τις φωτογραφίες

Ένα μαγαζί, που συνήθως τέτοιου τύπου βρίσκεις σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, άνοιξε στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το ψηλότερο εστιατόριο – club που υπάρχει στην πόλη και είναι άριστα διακοσμημένο, με θέα την πόλη στο «πιάτο».

Σε ένα από τα πιο ιστορικά και ομορφότερα κτίρια του κέντρου της πόλης, στην οδό Ερμού με Βενιζέλου γωνία, στο Μέγαρο Μάλαχ που χτίστηκε το 1924 από τον Γάλλο αρχιτέκτονα Pleyber, άνοιξε πρόσφατα το Mandon club-restaurant.

Ένα μαγαζί, που προσφέρει μια νέα πρόταση στους Θεσσαλονικιούς, με τους δυο ορόφους του, στον 5ο και 6ο όροφο του κτηρίου, έχοντας μοναδική θέα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι κάτι παρόμοιο δεν έχουμε ξανά δει στην πόλη μας, ένα μαγαζί σε ψηλό κτίριο, να συνδέει δυο χώρους με μια εσωτερική σκάλα, αλλά να συμβαίνει κάτι εντελώς διαφορετικό στον 5ο και 6ο.

Το Mandon αποτελείτε από δυο επίπεδα και αυτό είναι ένας λόγος που το κάνει μοναδικό! Στον 6ο όροφο στεγάζεται το εστιατόριο και το μπαρ ενώ στον 5ο βρίσκεται το club του μαγαζιού! Όπως μας αποκάλυψε ένας από τους ιδιοκτήτες του Mandon, ο Μαρίνος Σαμαρείτης, αυτό που τους κέντρισε το ενδιαφέρον και αποφάσισαν να στεγάσουν στο μεγάλο Μάλαχ το καινούριο τους επιχειρηματικό εγχείρημα, είναι η μοναδικότητα του κτιρίου με τον πανέμορφο τρούλο του και τα δυο επίπεδα.

«Το ίδιο το κτίριο στην ουσία έδωσε και το όνομα «Μandon», καθώς σε ελεύθερη μετάφραση από τα ισπανικά σημαίνει ”απόλυτο – στιβαρό!”» αναφέρει στο Seleo ο Μαρίνος Σαμαρίτης. Το Μandon είναι ένας χώρος που προσφέρεται από το πρωί για καφέ, αργότερα ως εστιατόριο, τόσο για ένα εταιρικό όσο και για ένα ρομαντικό δείπνο για δυο, αλλά και ως αργά το βράδυ, καθώς το club που βρίσκεται στον 5ο περιμένει όλους τους θαμώνες να το “ανακαλύψουν” την αισθητική του και την προσεγμένη μουσική του.

«Το menu του εστιατορίου αποτελείται από ένα ταξίδι “πειραγμένων” ελληνικών γεύσεων από Κρήτη, Μακεδονία, Θράκη , Κυκλάδες. Eνώ το main course στηρίζεται σε steak house, ευρωπαϊκή κουζίνα αλλά και black angus , αμερικανικά με ιδιαίτερες prime cut , με marble και γενικότερα μοναδικές δημιουργίες από διεθνείς προορισμούς από τον σεφ μας, Πάνο Λατρα» μας λέει ο κύριος Σαμαρίτης για την κουζίνα του Mandon, ωστόσο οι «λέξεις δεν αρκούν, πρέπει να δοκιμάσετε για να καταλάβετε περί τίνος πρόκειται». Ενώ, για τους λάτρεις του κρασιού υπάρχει μεγάλη γκάμα και ενημερωμένη λίστα με signature cocktails.

Στην πόλη της διασκέδασης λοιπόν, στη Θεσσαλονίκη, ο πολυχώρος αυτός ενδείκνυται για όλες τις ώρες. Αφού, εκτός του εστιατορίου ο επισκέπτης μπορεί να διασκεδάσει στο club με ελληνική μουσική διαλεγμένη από τους γνωστότερους Dj’s της πόλης. Στόχος των ιδιοκτητών είναι το Mandon να μείνει για πολλά χρόνια στη πόλη και να προσφέρει μοναδικές στιγμές και την καλύτερη εξυπηρέτηση στον πελάτη. Ένας χώρος λοιπόν ευρωπαϊκών προδιαγραφών μόλις δημιουργήθηκε στην πόλη μας!

Σχετικά άρθρα