Στοιχεία-σοκ για τη δολοφονία Γραικού

Του έσπασαν μύτη και πλευρά

Ανατριχιαστικά στοιχεία για το βάναυσο τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε ο Δημήτρης Γραικός αποκάλυψε, στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», ο τεχνικός σύμβουλος που όρισαν τα αδέλφια του θύματος, ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Από τα ευρήματα που έδωσε στη δημοσιότητα προκύπτει ότι ο Δημήτρης Γραικός δέχθηκε άγριο ξυλοδαρμό και υπέστη συντριπτικά τραύματα από τον -καθ’ ομολογίαν δολοφόνο- 46χρονο έμπορο προτού αφήσει την τελευταία του πνοή.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσαντίρης είπε στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη ότι το θύμα υπέστη σοβαρά κατάγματα στο πρόσωπο και στα πλευρά του Γραικού, με συνέπεια να τρυπηθούν οι πνεύμονες.

Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκαν λεπτομέρειες και για τα όσα κατέγραψε ο δορυφόρος, αλλά και για τις κάμερες που ουδέποτε ελέγχθηκαν.

«Ανοικτό το ενδεχόμενο να θάφτηκε ζωντανός ο Δημήτρης Γραικός»

«Το θύμα δέχτηκε άγρια χτυπήματα. Διαπιστώσαμε σε μια εξαιρετική ιατροδικαστική διερεύνηση με την Προϊσταμένη της αρμόδιας υπηρεσίας Θεσσαλονίκης Ελένη Ζαγγελίδου, πολλαπλούς τραυματισμούς, κακώσεις σε πρόσωπο και θώρακα που προκλήθηκαν από θλον όργανο» ανέφερε αρχικά ο ιατροδικαστής Σωκράτης Τσαντίρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό το όργανο «θα μπορούσε να είναι ένα σφυρί, ρόπαλο ή ακόμα και γροθιές». Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε, ωστόσο, η φράση του κ. Τσαντίρη περί ενός επιπλέον μακροσκοπικού ιατροδικαστικού ευρήματος «που συνάδει και με ασφυξία».

Με αυτό το εύρημα, όπως είπε, «δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να θάφτηκε ζωντανός ο Δημήτρης Γραικός».

Εξετάζεται και η συμμετοχή επιπλέον δραστών στο φονικό

Ενα άλλο κρίσιμο στοιχείο στο οποίο αναφέρθηκε ο τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Γραικού είναι το ενδεχόμενο να συμμετείχε περισσότερα από ένα άτομο στη δολοφονία «με το σκεπτικό ότι ίσως κάποιος να τον συγκρατούσε και κάποιος άλλος να του κατάφερνε τα χτυπήματα. Από τη φθορά των ρούχων του φαίνεται πως σύρθηκε ως το σημείο που θάφτηκε κάτω από το χώμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσαντίρης.

Επιπλέον, ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει «ότι ο δράστης ή οι δράστες προσπάθησαν να κάψουν το θύμα, κάτι που απ’ όσο γνωρίζω ισχύει για το αυτοκίνητό του. Ο θάνατος του Δημήτρη Γραικού αποδίδεται σε βίαιη εξωτερική επίδραση»

Σπασμένα πλευρά, μύτη, διάτρηση στους πνεύμονες

Σε ό,τι αφορά τα τραύματα που υπέστη ο Δημήτρης Γραικός, ο δικηγόρος των αδελφών του θύματος Νίκος Διαλυνάς είπε τα εξής συνταρακτικά στο «Φως στο Τούνελ»:

«Βρέθηκα στο χώρο του νεκροτομείου και τα χτυπήματα που είδα στη σορό του άτυχου Γραικού, μαρτυρούσαν μένος. Μιλάμε για τέσσερα σπασμένα πλευρά που τρύπησαν τους πνεύμονες, σπασμένη μύτη και πολλά άλλα χτυπήματα. Η γλώσσα όλων σήμερα πρέπει να είναι σκληρή. Η πραγματικότητα που δυστυχώς αντιμετωπίζουμε στη χώρα μας, είναι πως πρέπει ο καθένας να παίρνει μόνος του πρωτοβουλίες για να βρίσκει άκρη στις υποθέσεις του. Όλο αυτό το διάστημα μέχρι την αποκάλυψη πως ο Γραικός ήταν θαμμένος στη μονάδα του εμπόρου, ακούστηκαν ανισόρροπα πράγματα. Πως ήταν στο εξωτερικό και πως είχε αποκτήσει παιδί με την κόρη του φίλου του».

Να σημειωθεί ότι το σενάριο ότι ο 46χρονος έμπορος είχε συνεργούς υποστηρίζει και η οικογένεια του Δημήτρη Γραικού.

Σχετικά άρθρα