Στημένη πειρατεία από Έλληνα εφοπλιστή!

Βρετανικό Δικαστήριο αποφάνθηκε ότι υπήρξε απάτη

Στημένη από τον Έλληνα ιδιοκτήτη του ήταν η πειρατεία στο δεξαμενόπλοιο Brillante Virtuoso το 2011, όπως αποφάνθηκε βρετανικό δικαστήριο.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η πειρατεία και εν συνεχεία η φωτιά στο δεξαμενόπλοιο Brillante Virtuoso, ιδιοκτησίας του εφοπλιστή Μάριου Ηλιόπουλου, στήθηκε από τον ίδιο τον εφοπλιστή προκειμένου να λάβει χρήματα από την ασφαλιστική εταιρεία.

Σύμφωνα πάντα με το πρακτορείο, ο Μάριος Ηλιόπουλος είναι ο ενορχηστρωτής του σχεδίου, σύμφωνα με το οποίο «πειρατές» επιτέθηκαν και έβαλαν φωτιά στο δεξαμενόπλοιό του, προκειμένου να λάβει ποσό ύψους 77 εκατ. δολαρίων από την ασφαλιστική εταιρεία.

Ήταν το 2011, όταν το δεξαμενόπλοιο της εταιρείας Suez Fortune Investments Ltd (συμφερόντων Μάριου Ηλιόπουλου) έπλεε στα επικίνδυνα νερά της Σομαλίας και μετέφερε φορτίο 100 εκατ. δολαρίων.

«Η συνολική ζημιά του Brillante Virtuoso προκλήθηκε από ηθελημένο παράπτωμα του ιδιοκτήτη του», αποφάνθηκε το βρετανικό δικαστήριο. «Τα κίνητρα των οπλισμένων ανδρών που επιτέθηκαν στο δεξαμενόπλοιο δεν ήταν για να κλέψουν ή να καταστρέψουν το πλοίο αλλά να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη του να διαπράξει απάτη», τονίζεται στην απόφαση του δικαστηρίου.

Ο Μάριος Ηλιόπουλος απέκτησε συνολικά οκτώ τάνκερ το χρονικό διάστημα μεταξύ 2004 και 2008, ενώ, σύμφωνα με το βρετανικό δικαστήριο, «ο Ηλιόπουλος είχε κίνητρο να θέλει το δεξαμενόπλοιό του να υποστεί βλάβη από πυρκαγιά και συγκεκριμένα να προβεί σε ψευδείς ισχυρισμούς για ζημιά 77 εκ. δολαρίων. Αν εισέπραττε τα χρήματα αυτά από τις ασφαλιστικές, θα έλυνε τις σοβαρές οικονομικές δυσκολίες που αντιμετώπιζε εκείνη την εποχή».

Πηγή: insider.gr

Σχετικά άρθρα