Στην Αγγλία ξεβράστηκαν μυστηριώδεις αγωγοί

Οι ντόπιοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν

Πολλά είναι αυτά που ξεβράζονται στις παραλίες του κόσμου κάθε χρόνο, ωστόσο η θαλάσσια έκπληξη του Νόρφολκ ήταν κομματάκι έξω από τα συνηθισμένα.

Οι ντόπιοι έτριβαν τα μάτια τους όταν αντίκρισαν τους πελώριους πλαστικούς αγωγούς πλάτους 2,4 μέτρων και μήκος αρκετών εκατοντάδων. Ο μεγαλύτερος ήταν, για παράδειγμα, 500 μέτρων!

Οι αγωγοί κατασκευάστηκαν στη Νορβηγία και μεταφέρονταν στην Αλγερία, όταν έπεσαν στη θάλασσα και ξεβράστηκαν τελικά στις ακτές.

Εκπρόσωπος της Ακτοφυλακής είπε πάντως για τους 12 αγωγούς που έχουν αρχίσει να απομακρύνονται πως «εκτός από τη φυσική τους παρουσία, δεν παρουσιάζουν κανέναν κίνδυνο για μόλυνση».

Οι Βρετανοί θα μαζέψουν τους σωλήνες στην άκρη μιας από τρεις παραλίες στις οποίες ξεβράστηκαν, περιμένοντας κατόπιν τους Νορβηγούς να έρθουν να τους μαζέψουν. Μια διαδικασία που θα κρατήσει αρκετές βδομάδες…

 

Σχετικά άρθρα

Απέναντι από την Κρήτη οι Τζιχαντιστές!

Στο λιβυκό πέλαγος, στα νότια σύνορα της Ευρώπης και μια ανάσα από την Κρήτη, βρίσκονται οι τζιχαντιστές, όπως αποκαλύπτει ρεπορτάζ του αμερικανικού ειδησεογραφικού δικτύου CNN. Σύμφωνα με το CNN, oι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους φέρονται να έχουν θέσει υπό πλήρη έλεγχο τη λιβυκή πόλη, Ντέρνα. Η πόλη που βρίσκεται δυτικά του Τομπρούκ, έχει πληθυσμό 100.000 […]