Στην Πάτρα απαγορεύτηκαν οι βαφτίσεις με δύο ονόματα!

Οι αποφάσεις της εκεί Μητρόπολης έχουν προκαλέσει αντιδράσεις

Η Πάτρα καινοτομεί παίρνοντας απόφαση που αφορά τις βαφτίσεις, αφού δεν θα επιτρέπει στο εξής η εκκλησία της, τη βάφτιση των παιδιών με δύο ονόματα!

Η Μητρόπολη Πατρών πράγματι πήρε τέτοια απόφαση για την ονοματοδοσία των παιδιών, κάτι που ισχύει εδώ και λίγο καιρό, αφήνοντας άναυδους αρκετούς γονείς που στους ναούς ζήτησαν τα παιδιά τους να έχουν δύο ονόματα και συνάντησαν άρνηση από την πλευρά των ιερέων.

Όμως η Μητρόπολη δεν αρκέστηκε μόνο στην απόφαση αυτή, καθώς ήταν συνέχεια προγενέστερης, που αφενός μεν απαγόρευε τα μυστήρια στα προαύλια των εκκλησιών και αφετέρου δεν επέτρεπε να γίνονται νονοί παντρεμένοι με πολιτικό γάμο, αλλά και ανήλικοι. Και ενώ μεν για τα προαύλια μπορεί να γίνει κατανοητό, γιατί το μυστήριο δεν απαιτεί… περιβάλλον και… θέα για να έχει “γκλαμουριά”, αλλά οι ανήλικοι; Δεν είναι Χριστιανοί Ορθόδοξοι; Ή μήπως στους νονούς θα ζητηθεί πριν πιστοποιητικό αγαμίας ή γάμου;

Η κατάσταση αυτή, αναγκάζει πολλούς γονείς που θέλουν να δώσουν δύο ονόματα, να καταφεύγουν στη γειτονική Ηλεία, την Κορινθία ή την Αιτωλοακαρνανία για να τελέσουν το μυστήριο. Ωστόσο αρκετοί έχουν βρει και άλλη λύση, κάνοντας μεν βάφτιση με ένα όνομα, έχουν όμως πριν κάνει ονοματοδοσία στο ληξιαρχείο, ώστε στα επίσημα έγγραφα να αναγράφονται και τα δυο ονόματα και όχι μόνο αυτό της βάπτισης.

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Μάθε πρώτα ποια πρέπει να είναι α καθήκοντα του ανάδοχου και μετά αναρωτήσου αν οι ανήλικοι είναι ή δεν είναι Χριστιανοί. Ρώτα πριν γράψεις, δεν είναι κακό;

  2. Θα φανεί αστείο αλλά δυστυχώς το επόμενο βήμα της διπλής ονομασίας σε συνάρτηση ότι μέχρι τα 15 δεν θα μιλάμε για φύλο!!! Ξέρετε ποιο θάναι; Να απαιτούν οι μοντέρνοι γονείς να τα λένε τα παιδιά τους: ” Αθανάσιο-Περσεφόνη”η ” Άρη-Ακακία η ” Γρηγόριο- Σταματία” η ” Όσιο- Αφροδίτη” η “Θαλάσσιο- Στεργιανή” η ” Ελλάδιο-Σουλτάνα”!
    Καλού κακού μέχρι τα 15 θα τα λένε και τα δυο, ύστερα θα κόψουν το ένα αναλόγως της επιλογής φύλου!

Comments are closed.