Στήριξε το όραμα του Αρχιεπισκόπου ο Ιβάν!

Μεταξύ των ευεργετών για ένα έργο με μεγάλη παρακαταθήκη ο Σαββίδης

Πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη τα εγκαίνια του Κέντρου Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως «Άγιος Πορφύριος», στο Δήλεσι Βοιωτίας, από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκοπίου Παυλοπούλου. Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, πλήθος ιεραρχών, πολιτειακών, πολιτικών, επιχειρηματικών παραγόντων και απλού κόσμου.

Μεταξύ των ευεργετών, που βρέθηκαν κοντά στο όραμα του Αρχιεπισκόπου και τον βοήθησαν να γίνει πραγματικότητα είναι ο επιχειρηματίας, Ιβάν Σαββίδης.

Το Κέντρο «Άγιος Πορφύριος» αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα έργα αγάπης στην ιστορία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και δημιουργήθηκε μετά από πολύχρονη και κοπιώδη μέριμνα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος, ιδιαίτερα συγκινημένος, παρουσίασε τους χώρους του Κέντρου στους επισήμους, κάνοντας λόγο για μία νέα εστία αγάπης, θαλπωρής, στοργής και προσφοράς.

Το Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστηρίξεως «Ο Άγιος Πορφύριος» έχει κατασκευαστεί σε εκκλησιαστική έκταση 27 στρεμμάτων, τα δε κτίρια αποτελούνται από συνολική επιφάνεια 4.600 τ.μ., δυναμικότητας 64 κλινών.

Σχετικά άρθρα