Στις 12:00 η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης

Αύριο (16/1) το βράδυ η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή

Στη Βουλή αρχίζει σήμερα (15/1), µε ομιλία του Πρωθυπουργού, η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνησή του.

Η κρίσιμη ψηφοφορία θα διεξαχθεί αύριο (16/1) το βράδυ, οπότε τότε θα ξεκαθαρίσει εάν η κυβέρνηση Τσίπρα μπορεί να περάσει στο επόμενο βήμα της, που θα είναι η κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρηματική διακοίνωση από την ΠΓ∆Μ για τις συνταγματικές αλλαγές στη γειτονική χώρα αποστέλλεται στο υπουργείο Εξωτερικών σήμερα.

Από εκεί και πέρα, ο πρωθυπουργός θα τη δώσει στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρόεδρο της Βουλής και στα πολιτικά κόμματα.

Θα εξακριβωθεί εάν οι τροποποιήσεις στο σύνταγμα της ΠΓ∆Μ συμβαδίζουν µε το πνεύμα της Συμφωνίας των Πρεσπών και ακολούθως το σχέδιο νόμου µε τη Συμφωνία θα κατατεθεί στη Βουλή -πιθανότατα µε τη μορφή του επείγοντος- για να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή.

Πιθανολογείται ότι η ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών θα γίνει το νωρίτερο περί τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας και το αργότερο την επόμενη.

Εφόσον τελειώσει και αυτή η διαδικασία, ενδέχεται να γίνουν και κάποιες πρωθυπουργικές κινήσεις για την κάλυψη υπουργικών θώκων στο κυβερνητικό σχήμα. Οι ενδείξεις φανερώνουν μια επιθυμία του Μαξίμου για άνοιγμα στην Κεντροαριστερά, που θα αποτυπωθεί µε την ένταξη νέων προσώπων τα οποία σηματοδοτούν κάτι από αυτόν τον χώρο.

Πηγή: ethnos.gr

Σχετικά άρθρα