Στο έλεος του χιονιά η Θεσσαλονίκη (video)

Ανύπαρκτες αλατιέρες και φρακαρισμένοι οι δρόμοι

Ιδιαίτερα δύσκολη είναι αυτή την ώρα η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης με την κίνηση να είναι μεγάλη.

Σε αρκετούς κεντρικούς δρόμους στο κέντρο της Θεσσαλονίκης υπάρχουν οχήματα που αδυνατούν να κινηθούν λόγω του συσσωρευμένου χιονιού στο οδόστρωμα και έτσι έχουν σταθμεύσει στην άκρη.

Σημειωτόν κινούνται τα οχήματα στην Λεωφόρο Νίκης, στη λεωφόρο Μ. Αλεξάνδρου, στη Βασ. Όλγας, στη Βασ. Γεωργίου, στην Τσιμισκή, στην Εγνατία και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Το πρόβλημα είναι εντονότερο στη Δυτική είσοδο της πόλης, στη Α/Δ ΠΑΘΕ από τα ΚΤΕΛ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μέχρι τα Δικαστήρια.

Παγωμένο το αλάτι στις αλατιέρες

Την στιγμή που η κατάσταση στους δρόμους είναι τραγική ο δήμος αδυνατεί να εκτονώσει την κατάσταση καθώς το αλάτι που έχει στις αλατιέρες του έχει παγώσει.

Παρ΄όλα αυτά 8 μικρά φορτηγά με αλάτι έχουν βγει στο δρόμο  και ρίχνουν αλάτι στις κεντρικές αρτηρίες.

«Το αλάτι που υπήρχε στις αλατιέρες του Δήμου Θεσσαλονίκης έχει πετρώσει, ενώ 15 υδροφόρα οχήματα έχουν γεμίσει με θαλασσινό νερό. Είναι πρωτόγνωρο το κύμα ψύχους», ανέφερε στo thestival.gr o γενικός γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς.

«Έχουμε μοιράσει μέχρι στιγμής 7.000 σάκους με αλάτι σε διάφορα σημεία της πόλης. Όσοι θέλουν να προμηθευτούν αλάτι μπορούν να έρθουν στην περιοχή Ντεπώ, 100-200 μέτρα πριν τη Θεμιστοκλέους Σοφούλη στο ύψος της Εθνικής Αντιστάσεως», πρόσθεσε.

Πηγή: thestival.gr

Σχετικά άρθρα