Στο κόκκινο ο υδράργυρος!

Το νέο κύμα ζέστης ήρθε για να μείνει

Αντιμέτωπη με παρατεταμένο κύμα υψηλών θερμοκρασιών θα βρεθεί η χώρα από την Παρασκευή 09/08 έως και το πέρας της εβδομάδας του Δεκαπενταύγουστου.

Όπως αναφέρει το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η θερμοκρασία κατά τόπους θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Στον πρώτο χάρτη παρουσιάζεται η κατανομή της μέγιστης θερμοκρασίας το μεσημέρι της Παρασκευής 09/08 και φαίνεται ότι αυτή θα φτάσει τους 40 βαθμούς Κελσίου στο θεσσαλική πεδιάδα και τη Δυτική Ελλάδα, ενώ σε αρκετές ακόμη περιοχές θα πλησιάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Η απουσία φαινομένων κατά το προσεχές διάστημα θα ενισχύσει την ξηρασία, η οποία σε συνδυασμό με τους ενισχυμένους βόρειους ανέμους που θα πνέουν σε αρκετές περιοχές της χώρας και τους ανατολικούς-βορειοανατολικούς ανέμους που θα επικρατήσουν στη Δυτική Ελλάδα, θα αυξήσουν σημαντικά τον κίνδυνο εκδήλωσης και εξάπλωσης δασικών πυρκαγιών. Ακόμη και την Παρασκευή 09/08 οπότε το μελτέμι στο Αιγαίο δεν αναμένεται να ξεπεράσει τα 5 με 6 μποφόρ, ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι υψηλός σε αρκετές περιοχές, λόγω των ζεστών και ξηρών συνθηκών.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το μελτέμι που θα πνέει στο Αιγαίο θα ενισχυθεί από το Σάββατο 10 Αυγούστου και θα φτάνει τοπικά τα 7 μποφόρ, με ενδεχόμενο να προκληθούν μικροπροβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.

Σχετικά άρθρα