Στο μικροσκόπιο κάθε κίνηση της Μέρκελ

Μετά το τρέμουλο, εμφανίστηκε λαχανιασμένη

Από τη στιγμή που η Ανγκελα Μέρκελ εμφανίστηκε να τρέμει δημοσίως- και κυρίως επειδή το τρέμουλο εμφανίστηκε άλλες δύο φορές, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα- κάθε κίνηση της καγκελαρίου μπαίνει πλέον στο μικροσκόπιο.

Στη νέα δημόσια εμφάνισή της, στο Παρίσι για τον εορτασμό της Ημέρας της Βαστίλης, οι κάμερες- πέρα βέβαια από την εντυπωσιακή παρέλαση- επικεντρώθηκαν και στους καλεσμένους του Εμανουέλ Μακρόν και κυρίως την Ανγκελα Μέρκελ. Θα έτρεμε αυτή τη φορά η καγκελάριος; Τελικά, κάτι τέτοιο δεν παρατηρήθηκε. Αλλά κάποιοι εξέφρασαν ανησυχία γιατί η Μέρκελ ήταν λαχανιασμένη στις δηλώσεις της.

Το συμβάν αυτό προκάλεσε- όπως αναμενόταν- νέο γύρο ερωτήσεων για την υγεία της Ανγκελα Μέρκελ, μετά τα τρία διαδοχικά περιστατικά στα οποία έτρεμε.

«Η καγκελάριος ανέβηκε βιαστικά τις σκάλες προκειμένου να συναντήσει τους δημοσιογράφους που την περίμεναν και είχε καθυστερήσει στο επόμενο ραντεβού της», ήταν η εξήγηση που έδωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφεν Ζάιμπερτ. Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι δεν υπάρχει κάτι ιδιαίτερο να αναφέρει, ούτε υπάρχει λόγος να γίνονται εικασίες.

Bloomberg: Η Μέρκελ περπάτησε πολύ στο Παρίσι

Με δεδομένα τα ερωτηματικά για την υγεία της Ανγκελα Μέρκελ, το Bloomberg σημειώνει ότι η καγκελάριος επέδειξε τη φυσική κατάστασή της, κατά τους εορτασμούς στο Παρίσι, ενώ αναφέρει ότι περπάτησε περίπου 800 μέτρα.

«Με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 20 βαθμούς Κελσίου, η Μέρκελ περπάτησε 10 λεπτά ως τη γερμανική πρεσβεία, μετά τη δίωρη στρατιωτική παρέλαση, κατά τη διάρκεια της οποίας ήταν καθιστή αλλά και όρθια. Στην πρεσβεία, έκανε όρθια σύντομες δηλώσεις σε δημοσιογράφους», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα, που συμπληρώνει ότι μετά την παρέλαση η Μέρκελ περπάτησε στο πλευρό του Μακρόν, για να χαιρετίσει αρκετούς βετεράνους.

Σχετικά άρθρα