Στο παρά πέντε αποφεύχθηκε ατύχημα με τουρκικό μαχητικό

Παρατραβάνε το σχοινί οι Τούρκοι

Eμπλοκή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ατύχημα με σοβαρές συνέπειες επιβεβαίωσαν στο Open στρατιωτικές πηγές.

Σύμφωνα με αυτές, το πρωί της Πέμπτης, 30 Σεπτεμβρίου, τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο μεταξύ Χίου και Σάμου.

Αμέσως ελληνικά μαχητικά απογειώθηκαν από τη Σαμοθράκη και έσπευσαν να αναγνωρίσουν και να αναχαιτίσουν τα τουρκικά μαχητικά. Το ζεύγος των ελληνικών F-16 αναγνώρισε τον τουρκικό σχηματισμό, όταν αυτά πετούσαν δυτικά της Ικαρίας. Την ίδια στιγμή ο Τούρκος πιλότος προχώρησε σε επικίνδυνο ελιγμό και διασταυρώθηκε σε πολύ κοντινή απόσταση με το ελληνικό F- 16 ενώ βρισκόταν λίγες δεκάδες μέτρα μπροστά από τη μύτη του ελληνικού μαχητικού.

Επιδεικνύοντας μηδενική ανοχή στις τουρκικές προκλήσεις δεν έχασαν λεπτό την ψυχραιμία τους οι Έλληνες πιλότοι. Όταν οι Τούρκοι κινήθηκαν ανατολικά βρέθηκαν ξανά αντιμέτωποι με τα ελληνικά μαχητικά και η καταδίωξη συνεχίστηκε ώσπου οι Τούρκοι έριξαν φωτοβολίδες αυτοπροστασίας για να ξεφύγουν. Οι φωτοβολίδες θα μπορούσαν να χτυπήσουν τα ελληνικά μαχητικά τα οποία ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση και να προκληθεί πολύ σοβαρό ατύχημα.

Σχετικά άρθρα