Στο… ψυγείο η Ελλάδα!

Καιρός με χιόνια και δριμύ ψύχος

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας οι αποχιονισμοί, σε περιοχές των νομών Πέλλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται και τα συνεργεία ρίχνουν αλάτι στο δρόμο, ούτως ώστε να αποτραπεί ο σχηματισμός παγετού. Νωρίτερα διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων, στο νομό Κιλκίς, στην επαρχιακή οδό Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου), λόγω καθίζησης του οδοστρώματος. Αντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην επαρχιακή οδό Άρνισσας – Χ/Κ «Βόρρας», από 11ο – 25ο χλμ., στην επαρχιακή οδό Καστανερής – Μεγάλων Λειβαδιών (νομός Κιλκίς), στην επαρχιακή οδό Βέροιας – χιονοδρομικού κέντρου Σελίου (από 19ο – 26ο χλμ.), στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας – Κοζάνης (μέσω Καστανιάς), από 89ο – 98,3ο χλμ., στην δημοτική οδό Νάουσας – χιονοδρομικό κέντρο Τρία Πέντε Πηγάδια από 10ο – 17ο χλμ. και στην επαρχιακή οδό Νάουσας – Σελίου, από το 15ο μέχρι το 20ο χλμ.

Αραιή χιονόπτωση και τσουχτερό κρύο σε Καστοριά και Κοζάνη

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, η χιονόπτωση στην Καστοριά, τη Φλώρινα, την Κοζάνη και τα Γρεβενά συνεχίζεται, αν και είναι αραιή. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τις αστυνομικές αρχές, στη Δυτική Μακεδονία, ισχύουν διακοπές κυκλοφορίας λόγω χιονοπτώσεων, παγετών, βροχόπτωσης, συσσώρευσης υδάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου)- από 18ο -28ο χλμ.- και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο – 50ο χλμ. Στο νομό Πέλλας, στην επαρχιακή οδό Κερασιάς – χιονοδρομικό κέντρο “Βόρρας”.

Σε ολόκληρο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Δυτικής Μακεδονίας, η κυκλοφορία διεξάγεται μόνο με αλυσίδες, ή ειδικού τύπου χειμερινά ελαστικά, εκτός της εθνικής οδού Φλώρινας – Κοζάνης, από το 28ο χλμ (μέχρι όρια Π.Ε. Κοζάνης και Πέλλας), της πεδινής περιοχής Αμυνταίου, της εθνικής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Αμυνταίου), από 25ο – 10ο χλμ., της εθνικής οδού Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Κορομηλιάς) 10ο – 25ο χλμ., της Ε.Ο. Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο – 28ο χλμ., της εθνικής οδού Καστοριάς-Ιωαννίνων (μέσω Νεστορίου), από 25ο – 50ο χλμ., της Ε.Ο Γρεβενών – Τρικάλων, από 15ο εώς 30 χλμ., της επαρχιακής οδού Ελασσόνας- Δεσχάτης-Καλαμπάς, από 32ο εως 50ο χλμ. και της επαρχιακής οδού Δεσχάτης – Καρπερού.

Σχετικά άρθρα