«Στο σχολείο μου έλεγαν να αυτοκτονήσω»

12χρονη Ιταλίδα πήδηξε από το παράθυρο

Σε τραγωδία θα εξελισσόταν μία ακόμα υπόθεση σχολικού εκφοβισμού, όταν μία 12χρονη από το Πορντενόνε της Ιταλίας μην αντέχοντας τη λεκτική επίθεση των συμμαθητών της αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή της.

Όπως αναφέρει η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera η 12χρονη είχε πέσει θύμα bullying από τους συμμαθητές της, κάποιοι από τους οποίους όπως υποστηρίζει η ίδια την προκαλούσαν να αυτοκτονήσει.

Τελικά, η ανήλικη πήρε την απόφαση να κάνει την… επιθυμία τους πραγματικότητα και αφού έγραψε δύο επιστολές για τους συμμαθητές της και τους γονείς της, άνοιξε το παράθυρο στο δωμάτιό της και πήδηξε στο κενό από το δεύτερο όροφο της κατοικίας της την ημέρα που θα επέστρεφε στο σχολείο έπειτα από απουσία μίας εβδομάδας λόγω ασθένειας.

Ευτυχώς η πτώση της διεκόπη από την τέντα διαμερίσματος του πρώτου ορόφου, με αποτέλεσμα να καταλήξει στο έδαφος και να υποστεί κατάγματα.

Στο πλευρό της έσπευσε γείτονας της οικογένειας, ο οποίος ειδοποίησε τη μητέρα της 12χρονης.

«Μην ανησυχείς θησαυρέ μου. Είμαι εδώ μαζί σου, όλα θα πάνε καλά», είπε στην κόρη της η μητέρα λίγο πριν η 12χρονη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής, όπου νοσηλεύεται με κατάγματα ακόμα και στη σπονδυλική στήλη και για αυτό λόγο εξετάζεται η μεταφορά της σε ειδική πτέρυγα.

Ο άνθρωπος που την βρήκε στο έδαφος δήλωσε στον ιταλικό Τύπο ότι η μικρή του είπε: «Ήθελα να ουρλιάξω για αυτά που είχα μέσα μου και δε μπορούσα. Δεν έβρισκα το θάρρος να τα πω».

Η μικρή όπως αναφέρει η Corriere della Sera είχε πει πολλές φορές στις φίλες της ότι «ζει σε έναν κόσμο γεμάτο κακούς ανθρώπους» και ότι δεν άντεχε άλλο την κριτική και την κακία.

Όσα βίωνε, όμως, τα είχε μεταφέρει και στις δύο επιστολές, στις οποίες έγραφε: «Στο σχολείο μου το έλεγαν: Γιατί δεν αυτοκτονείς; Να αυτοκτονήσεις. Όταν θα διαβάζετε αυτές τις γραμμές εγώ θα είμαι νεκρή. Για μερικούς από εσάς αυτή θα είναι σίγουρα μία πολύ καλή είδηση. Πρέπει να ξέρουν ότι υπέφερα και πέθαινα μέσα μου. Με έκαναν να κλαίω».

Ο πατέρας της μικρής μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο Ansa δήλωσε: «Είμαστε μία πληγωμένη οικογένεια για αυτό που συνέβη. Δεν θέλουμε να προχωρήσουμε σε καμία δήλωση. Γιατί έχουμε αναθέσει την υπόθεση στο δικηγόρο μας. Η κόρη μας έχει ανάγκη από ηρεμία και δε μπορούμε να επιτρέψουμε την επίθεση από τον Τύπο. Είναι 12 ετών και πρέπει να μείνει μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας».

Η εισαγγελία της Τεργέστης διενεργεί έρευνα και πρόκειται να ακολουθήσουν ακροάσεις τόσο της ίδιας, όσο και των συμμαθητών της για να καταφέρουν οι αρμόδιοι να καταλάβουν τι πραγματικά ισχύει, τη στιγμή που ο διευθυντής του σχολείου δηλώνει άγνοια για τα περιστατικά εκφοβισμού, τα οποία περιγράφει η 12χρονη.

Στο μεταξύ, πολύτιμες πληροφορίες αναμένεται να προσφέρουν τα γραπτά μηνύματα και οι ηλεκτρονικές συνομιλίες της μαθήτριας με φίλες τους ή με συμμαθητές της, ενώ, όπως επισημαίνει ο ιταλικός Τύπος πολύ συχνή ήταν η παρακάτω αναφορά της 12χρονης: «Θύμα bullying».

Σχετικά άρθρα