Στο “σκαμνί” δυο βουλευτές της Χρυσής Αυγής

Για ποιο αδίκημα κατηγορούνται οι Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας κάθονται σήμερα οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός και Νίκος Μίχος για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο ‘’Συνεργείο’’ στην Ηλιούπολη το βράδυ της 10ης Ιουλίου 2013 ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη μάθημα αγγλικών.

Για την υπόθεση έχουν παραπεμφθεί στο εδώλιο συνολικά εννέα κατηγορούμενοι να δικαστούν κατά περίπτωση για τα πλημμελήματα της απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, της απρόκλητης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της οπλοφορίας.

Στους δύο βουλευτές αποδίδεται το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στην απρόκλητη επικίνδυνη σωματική βλάβη και στην απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας καθώς εμφανίζονται να βρίσκονται στο σημείο της επίθεσης.Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, περίπου 20 άτομα, συμμετέχοντες σε μοτοπορεία «φέροντες διακριτικά της Χρυσής Αυγής και ορισμένοι εξ αυτών κράνη, εισήλθαν σε υφιστάμενο χώρο με την επωνυμία «Συνεργείο-Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Ηλιούπολης» και με τη χρήση λοστών, κονταριών και άλλων αντικειμένων που έφεραν, προκάλεσαν θραύση της εξωτερικής τζαμαρίας και φθορές σε εξοπλισμό της εγκατάστασης.

Οι ανωτέρω δράστες με τα αντικείμενα που έφεραν επιτέθηκαν και τραυμάτισαν τον εκμισθωτή του χώρου Δ.Π., που τη στιγμή εκείνη βρίσκονταν στο εσωτερικό». Η δικογραφία για την επίθεση στον κοινωνικό χώρο ‘’Συνεργείο’’ έχει συσχετιστεί και με την υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης» και πριν από λίγο διάστημα το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξέτασε μάρτυρες των όσων συνέβησαν την 10η Ιουλίου 2013.

Σχετικά άρθρα

4 Σχόλια

 1. Κουράσατε πια με τις δίκες των βουλευτών της Χ.Α. Συμφωνώ ότι πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι αλλά όχι μονόπλευρα. Πότε επιτέλους θα δούμε στο σκαμνί και βουλευτές, υπουργούς, πρωθυπουργούς που έχουν διατελέσει το έγκλημα της εσχάτης προδοσίας? Βάλτε και κάποιους άλλους σ΄αυτό το σκαμνάκι. Τώρα θα μου πείτε που να χωρέσουν όλοι αυτοί που πρέπει να δικαστούν σε ένα σκαμνί. Ολόκληρη αίθουσα χρειάζεται! Αλλά θα μου πει κάποιος, τι ψάχνεις? Στην Ελλάδα είσαι. Εδώ οι νόμοι και το σύνταγμα εφαρμόζονται επιλεκτικά.

  1. Μα οι Χρυσαυγίτες δικάζονται για τις επιθέσεις και τους τραμπουκισμούς, όχι για τα οικονομικά σκάνδαλα, όλοι αυτοί εκεί μέσα παρεάκι είναι, όλοι μαζί τρώνε.

 2. “Καλά να πάθετε Χρυσαυγίτες αφού εσείς δείρατε τους παίχτες του Πλατανιά
  και τους αξιωματούχους του ποδοσφαίρου του σχατόθρυλου μας με την ΑΕΚ!
  Καλά να πάθετε χρυσαυγίτες γιατί εσείς διακινούσατε 2 τόνους Ηρωίνης και πολλοί κι εγώ μαζί μ΄αυτούς θεώρησα ύποπτο τον αξότιμο κύριο πρόεδρο μιας

  “μεγάλης παε” στο κλέψιμο εννοώ μεγάλη, μην πάει ο νους στον ΠΑΟΚ.
  Καλά να πάθετε χρυσαυγίτες γιατί εσείς σκοτώσατε τους 8 μάρτυρες της υπόθεσης ΝΟΟΡ1.
  Καλά να πάθετε “νεοναζί” γιατί αφήνετε τον Τσίπρα και το Μητσοτάκη να χαιρετάνε το Σόιμπλε και τη Μέρκελ ενώ εσείς ως “ναζί” τα βάλατε με το Γερμανό Σουλτς στην Ευρωβουλή!
  Εγώ για να σας εκδικηθώ θα σας ψηφήσω να κυβερνήσετε να γίνετε κι εσείς ρεζίλι σαν τον Τσίπρα! Δε σας πάω καθόλου, είστε ότι πιο πατριωτικό υπάρχει, “νεοναζί-
  παλιοέλληνες¨!!!
  Προσοχή μην αφήσετε να τους δικάσουν αυτοί που δίκασαν το σχατόθρυλο!
  Αν κάποιος ξέρει τα ονόματα αυτών των δήθεν δικαστών να μου τα γράψει να τα μνημονεύω με τους πεθαμένους!!!

Comments are closed.