Στο θαυμαστό κόσμο ενός νεογέννητου μωρού!

Οδηγίες για νέες μαμάδες αλλά και νέους μπαμπάδες

Δεν πάει καιρός από τότε που ήρθε στον κόσμο το πρώτο σας παιδί και η χαρά σας είναι απερίγραπτη. Μαζί με τη χαρά όμως συνυπάρχει και ο φόβος του αγνώστου.

Δείτε κάποιες μεγάλες αλήθειες, κοινές για όλα τα νεογέννητα μωράκια που πρέπει να γνωρίζετε!

Πάντα ένα χαμόγελό του θα σας κάνει να ξεχνάτε κούραση, άγχη και να αντιπαρέρχεστε τις δυσκολίες της φροντίδας και της ανατροφής του.

Θα πιάσετε πολλές φορές τον εαυτό σας απλά να κοιτάζετε αμέριμνη το μωράκι σας όταν κοιμάται και να νιώθετε απίστευτη πληρότητα!

Μετά από κάποιο διάστημα θα διαπιστώσετε ότι μπορεί να σας αναγνωρίζει, όχι μόνο από τη φωνή, αλλά ακόμα και από τον τρόπο που πλησιάζετε το χώρο που βρίσκεται.

Όλα τα μωράκια αρέσκονται να «επεξεργάζονται» με τα χεράκια τους τα πρόσωπα των ενηλίκων.

Επίσης, συνηθίζουν να κρατούν σφιχτά με την παλάμη τους το δάχτυλο ενός οικείου τους προσώπου. Είναι ένας από τους εμπειρικούς τρόπους που έχουν για να ανακαλύψουν τον κόσμο.
«Οπλιστείτε» με υπομονή μέχρι να μάθετε να αναγνωρίζετε για ποιο λόγο κλαίει κάθε φορά. Και ο καλύτερος τρόπος να το καταφέρετε είναι μέσω πειραματισμού.

Όλα τα παραπάνω είναι μερικά μόνο από τα απλά, καθημερινά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε και θα κληθείτε να διαχειριστείτε στην καθημερινότητά σας με το μωρό. Φυσικά υπάρχουν πολλά ακόμα τα οποία θα ανακαλύψετε μόνη σας στην πορεία!

Πηγή:mother.gr

Σχετικά άρθρα