Στο τραπέζι αναθεώρηση μέτρων

Από το πρωί του Σαββάτου καταγράφηκαν εικόνες συνωστισμού

Mπορεί τα νέα μέτρα που επιβλήθηκαν από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου σε Αττική και Θεσσαλονίκη για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού να αποτελούν, κατά τους επιστήμονες, τελευταία ευκαιρία προκειμένου να αποφευχθεί ένα καθολικό lockdown, ωστόσο από το πρωί του Σαββάτου (6/2) καταγράφηκαν εικόνες συνωστισμού σε παραλίες, λαϊκές αγορές και κυρίως στα σούπερ μάρκετ. Για το λόγο αυτό δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα να υπάρξουν νέα, ακόμα πιο αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Λίγες μόνο ώρες μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορονοϊού, οι καταναλωτές σχημάτισαν ουρές έξω από τα σούπερ μάρκετ, τα οποία ήταν ανοιχτά έως τις 17:00 εξαιτίας της απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη υπήρχε κόσμος που περίμενε έως και 30 λεπτά στην ουρά για να εξυπηρετηθεί. Επιπλέον, δεν ήταν λίγοι οι Αθηναίοι που ακόμα και λίγα λεπτά πριν από την απαγόρευση βρίσκονταν σε παραλίες του λεκανοπεδίου.

Παράλληλα, σύγχυση δημιουργήθηκε το πρωί του Σαββάτου με την απαγόρευση του take away τα Σαββατοκύριακα. «H κυβέρνηση αξιολόγησε ότι το μέτρο της προσωρινής αναστολής του “take away” θα δημιουργήσει μεγαλύτερη σύγχυση και θα προκαλέσει περισσότερα προβλήματα. Ως εκ τούτου, ανακοινώνουμε ότι το “take away” θα λειτουργεί στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Ολα ξεκίνησαν όταν ο υπουργός Ανάπτυξης, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ ανέφερε ότι απαγορεύεται το take away σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα, ο Αδωνις Γεωργιάδης, πήρε πίσω την απαγόρευση του take away, με νέα του δήλωση.

Σχετικά άρθρα