19.5 C
Thessaloniki
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Στον ανακριτή ο Κωνσταντίνος Φλώρος για την απολογία του

Την πόρτα των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων πέρασε το μεσημέρι της Πέμπτης ο βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος προκειμένου να απολογηθεί για τη γροθιά που φέρεται να έριξε στη Βουλή στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, Βασίλη Γραμμένο.

 

Ο ανεξάρτητος πλέον και πρώην βουλευτής των Σπαρτιατών κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για βιαιοπραγία κατά βουλευτή κατά την άσκηση των καθηκόντων του (άρθρο 157ΠΚ).

Σύμφωνα μάλιστα με τις πληροφορίες, η υπεράσπισή του αναμένεται να ζητήσει να εξεταστούν ως μάρτυρες τρεις βουλευτές, δύο από τη Νέα Δημοκρατία, οι κ. Σιμόπουλος και Μονογιού, και ένας ανεξάρτητος βουλευτής (πρώην των Σπαρτιατών), ο κ. Βαλτογιάννης.

Ο ίδιος επιμένει πως δεν γρονθοκόπησε τον κ. Γραμμένο και υποστήριξε ότι τον απλώς τον έριξε κάτω:

«Το περιστατικό ξεκίνησε από την ομιλία του κυρίου Χήτα για την άρση ασυλίας του κ. Βελόπουλου που προέρχεται από μια μήνυση που έχει καταθέσει ο πατέρας μου εδώ και 2-2,5 χρόνια περίπου για συκοφαντική δυσφήμιση μέσα από έναν ψεύτικο λογαριασμό στο X. Ο κύριος Χήτας, λοιπόν, πάνω στον λόγο του είπε πως ο κ. Βελόπουλος δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη υπόθεση. Εγώ εκείνη τη στιγμή γύρισα και του είπα απλώς ότι ‘αυτά θα τα κρίνουν τα δικαστήρια, όχι εσύ’. Εκείνη τη στιγμή, αναίτια και χωρίς να του έχω μιλήσει, πετάχτηκε ο κ. Γραμμένος και μου λέει “βούλωσέ το εσύ σκουπίδι”. Γυρνάω και του λέω “άντε γ…’ και μου λέει ‘θα σου γ… τη μ… εσένα”. Του λέω ‘τι είπες’. Φεύγει εκείνη τη στιγμή και ξανακάθομαι στη θέση μου» είπε, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

 

Μετά από αυτή την επαίσχυντο διάλογο που εκτυλίχθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής οι δύο βουλευτές συναντήθηκαν στον διάδρομο. «Ξαναγυρνάει προκαλώντας, μου έκανε κ…δάχτυλα με χειροπέδες, μου λέει “εσένα τη μανούλα σου θα γ… παλιόπ…”, μου κάνει ‘να το θυμάσαι, θα σε πάνε με χειροπέδες μέσα’. Φεύγω εκείνη τη στιγμή, επειδή δεν ανέχομαι κανέναν να μου βρίζει τη μητέρα μου που είναι ότι πιο ιερό έχω και νομίζω ότι είναι για όλο τον κόσμο, βγήκα στην είσοδο, ήταν ο φρουρός της Βουλής εκεί, ήταν και ο κ. Γραμμένος. Μου λέει “φύγε από εδώ, φύγε από μπροστά μου”. Με σπρώχνει και εκείνη τη στιγμή γυρνάω, τον πιάνω από τον γιακά και τον έριξα κάτω. Ούτε γροθιές που έχουν αναφέρει, ούτε το παραμικρό. Και εκεί έληξε το θέμα, μαζεύτηκε ο κόσμος, μας χώρισε και δεν έγινε τίποτε άλλο», υποστήριξε.

Ποινή φυλάκισης μέχρι 10 έτη
Σύμφωνα με την κυρία Πανταζή μπορεί να υπάρξει φυλάκιση. Σημειώνεται πως για την κατηγορία που αντιμετωπίζει, επιφέρει ποινή φυλάκισης που φτάνει μέχρι τα 10 έτη.

Υπενθυμίζεται πως μετά το πρωτοφανές επεισόδιο στη Βουλή, οι αστυνομικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη του ανεξάρτητου βουλευτή εντός της Βουλής και τον οδήγησαν στα γραφεία της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής βάσει του άρθρου 157 του Ποινικού Κώδικα για Βία κατά πολιτικού σώματος ή της Κυβέρνησης.

 

Ο έντονος διάλογος μεταξύ των βουλευτών
Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την άρση ασυλίας του Κυριάκου Βελόπουλου (μετά από μήνυση του Ε. Φλώρου, πατέρα του ανεξάρτητου βουλευτή) και τη στιγμή που οι δύο βουλευτές βρίσκονταν στην Ολομέλεια.

Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες ο κ. Γραμμένος φέρεται να είπε προς τον κ. Φλώρο που ζητούσε τον λόγο να μιλήσει «βούλωσέ το εσύ σκουπίδι», με τον κ. Γραμμένο να συνεχίζει – σύμφωνα με το κ. Φλώρο – και να του λέει «γα@@ τη μάνα σου. Θα σε πάω μέσα με βραχιολάκι»!

Εκείνη την στιγμή ο κ. Φλώρος φέρεται να φωνάζει «τι είπε;» και οι δύο άνδρες βγαίνουν από την Ολομέλεια. Έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας και λίγες στιγμές πριν την γροθιά ο Φλώρος μαινόμενος φώναζε: «Δεν θα ξαναπιάσεις στο στόμα σου τη μάνα μου ρε κα@@@!».

συνέχεια τους χώρισαν αλλά ο Φλώρος συνέχισε να λέει: «Eσύ θα βρίζεις τη μάνα μου ρε κα@@@ που η αδερφή μου πήγε να χάσει το παιδί της χθες εξαιτίας σου κ@@@! Τη μάνα μου μου ρε ; Θα σε γα@@@@». Ο ανεξάρτητος βουλευτής ισχυρίζεται ότι ο κ. Γραμμένος συνέχισε τις ύβρεις λέγοντας:

«Εσένα τη μανούλα σου θα τη…. Και θα σε πάω και με τα βραχιολάκια μέσα θα το θυμάσαι παλιόπ@@»!

Ο κ. Φλώρος εκείνη την στιγμή τον πιάνει από τον λαιμό και σύμφωνα με τους μάρτυρες φωνάζοντας και βρίζοντας τον γρονθοκόπησε.

Ο κ. Γραμμένος έπεσε κάτω και η φρουρά πήγε αγκαζέ τον κ. Φλώρο τον οποίο απομάκρυνε μέσω του εντευκτηρίου, ο οποίος συνέχιζε να βρίζει τον κ. Γραμμένο!

Και μπορεί, χθες, ο ανεξάρτητος βουλευτής να ισχυρίστηκε ότι δεν γρονθοκόπησε τον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης, ωστόσο αυτήκοοι μάρτυρες άκουσαν τον ήχο της… γροθιάς!

Τι αναφέρει το ιατρικό ανακοινωθέν για τον Γραμμένο

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο κ. Γραμμένος υποφέρει από κάταγμα ρινικών οστών. Διάστρεμμα και διάταση της ακρωμιοκλειδικής άρθρωσης. Τραυματική ρήξη συνδέσμου του καρπού και της πηχεοκαρπικής.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα