Στο Δήμο Θεσσαλονίκης η Νέα Παραλία

Έπεσαν οι υπογραφές για τα φιλέτα

Μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπλαση, αξιοποίηση και διαχείριση της νέας παραλίας υπέγραψαν το μεσημέρι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΑΔ, Γιώργος Τερζάκης.

Μέσω του συγκεκριμένου μνημονίου παραχωρούνται προς αξιοποίηση στο δήμο Θεσσαλονίκης, για τα επόμενα 49 χρόνια, τμήματα των δημόσιων ακινήτων και του παραλιακού μετώπου, από το ύψος όπου βρίσκονται οι Ομπρέλες του Ζογγολόπουλου έως το Μέγαρο Μουσικής.

Για «σημαντική μέρα» -καθώς πέρασε η νέα παραλία στα χέρια του δήμου- έκανε λόγο ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, κατά την υπογραφή του μνημονίου, επισημαίνοντας πως απομένουν ακόμη κομμάτια να παραχωρηθούν, από το Λευκό Πύργο μέχρι τις Ομπρέλες, μετά το Μέγαρο Μουσικής προς το Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο και το πάνω τμήμα της παραλίας. Επίσης, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο δήμαρχος ανέφερε πως θα προχωρήσει το σχέδιο για την ίδρυση Λιμενικού Ταμείου, καθώς στόχος είναι «να δοθεί άλλη ζωντάνια στην πόλη».

Ο κ. Πιτσιόρλας από την πλευρά του υποστήριξε πως το ΤΑΙΠΕΔ έκανε το αυτονόητο και παραχώρησε στο δήμο Θεσσαλονίκης το παραλιακό μέτωπο. «Κι εγώ, όταν πήγα στο ΤΑΙΠΕΔ, διαπίστωσα με έκπληξη πως η παραλία της Θεσσαλονίκης δεν ανήκει στο δήμο», είπε χαρακτηριστικά.

«Στο ΤΑΙΠΕΔ έχουν περιέλθει σημαντικά περιουσιακά στοιχεία. Είμαστε στη διαδικασία αξιοποίησης του λιμανιού, ολοκληρώνεται η διαδικασία για το αεροδρόμιο. Αυτά προφανώς επηρεάζουν καθοριστικά τη ζωή της πόλης. Συζητάμε για την αξιοποίηση της αγοράς του Μοδιάνο. Συζητώντας γι’ αυτά, μιλάμε για την προοπτική της Θεσσαλονίκης τις επόμενες δεκαετίες», προσέθεσε ο κ. Πιτσιόρλας, υποστηρίζοντας πως πρέπει να συνεργαστούν οι φορείς της πόλης για το καλό της Θεσσαλονίκης.

«Για αποκατάσταση της νομιμότητας προς το συμφέρον της πόλης και της Εταιρίας Ακινήτων Δημοσίου», μίλησε ο κ. Τερζάκης, ενώ για τα «κομμάτια» του παραλιακού μετώπου που υπολείπονται, συμπλήρωσε πως «θα συγκροτηθεί μια τριμελής επιτροπή από την ΕΤΑΔ που θα ξεκινήσει άμεσα τους ελέγχους, για να τηρηθεί η διαδικασία και θα κάνουμε ό,τι δυνατό καλύτερο για την εταιρία και την πόλη».

Πηγή:thestival.gr

Σχετικά άρθρα