9.2 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου, 2025

Στοργικός γορίλας έλιωσε το TikTok: Προσπάθησε να φιλήσει μωρό μέσα από γυαλί (vid)

Viral έγινε ένας τρυφερός γορίλας που καταγράφηκε σε βίντεο να προσπαθεί να φιλήσει ένα μικρό μωρό.

Η Hannah Pearson κράτησε την Noah κοντά σε ένα τζάμι που τις χώριζε από τους γορίλες στον ζωολογικό κήπο Κολόμπους όταν το ζώο προσπάθησε να φιλήσει το μωρό. Ο γορίλας ήταν απίστευτα ήρεμος σε όλο το βίντεο και μικρά παιδιά που είδαν από κοντά την τρυφερή στιγμή, άρχισαν να γελούν όταν το ζώο επιχείρησε να φιλήσει το μωρό.

Το viral βίντεο με τον στοργικό γορίλα

Το βίντεο TikTok της Pearson έχει λάβει σχεδόν τέσσερα εκατομμύρια προβολές και οι χρήστες των κοινωνικών δικτύων έσπευσαν να το σχολιάσουν τονίζοντας ότι πρόκειται για πολύ γλυκιά στιγμή.

Ο ζωολογικός κήπος Κολόμπους στο Πάουελ είναι διάσημος για την ιστορία του στη διατήρηση των γορίλων και ήταν ο πρώτος ζωολογικός κήπος στον κόσμο που υποδέχτηκε ένα μωρό γορίλα σε αιχμαλωσία. Ο συγκεκριμένος γορίλας γεννήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου 1956 και ονομάστηκε Colo. Παρέμεινε στον ζωολογικό κήπο μέχρι που πέθανε στον ύπνο του το 2017 σε ηλικία 60 ετών, ξεπερνώντας το προσδόκιμο ζωής ενός γορίλα σε αιχμαλωσία κατά περισσότερα από 20 χρόνια. Ο τελευταίος επιζών απόγονος του Colo, ο Toni, έζησε επίσης όλη του τη ζωή στο ζωολογικό κήπο Κολόμπους και πέθανε το 2020 λόγω της επιδείνωσης της υγείας του.

Όλοι οι γορίλες στο ζωολογικό κήπο Κολόμπους είναι γορίλες δυτικής πεδιάδας. Πρόκειται συνήθως για ειρηνικά και ντροπαλά ζώα, εκτός εάν αισθάνονται ότι απειλούνται. Στις 29 Ιουνίου στον ίδιο ζωολογικό κήπο γεννήθηκε ένα ακόμα μωρό γορίλας.

Ο πληθυσμός των γορίλων δυτικής πεδιάδας έχει μειωθεί ραγδαία με τα χρόνια και χαρακτηρίζονται ως άκρως απειλούμενοι. Δύο από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στη μείωση του πληθυσμού του είδους είναι τα υψηλά επίπεδα ασθενειών και το κυνήγι, σύμφωνα με το Smithsonian’s National Zoo & Conservation Biology Institute. Αν και ο ακριβής αριθμός των εν ζωή γορίλων δεν είναι σαφής, ο συνολικός πληθυσμός πιστεύεται ότι είναι περίπου 100.000, σύμφωνα με το WWF.

Πρόσφατα

Σχετικά άρθρα