Στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ στη Συρία

Τραμπ: ”Ζητάμε όλα τα πολιτισμένα έθνη να μας στηρίξουν”

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, πραγματοποίησε την απειλή του σχετικά με τη Συρία, μετά την επίθεση με χημικά στην επαρχία Ιντλίμπ. Τα ξημερώματα της Παρασκευής, δύο αεροπλανοφόρα εξαπέλυσαν περισσότερους από 50 πυραύλους με στόχο βάση την συριακή πολεμική αεροπορία.

Με διάγγελμά του στον Αμερικανικό λαό από τη Φλόριντα όπου βρίσκεται, ο Τραμπ τόνισε:

”Την Τρίτη, ο δικτάτορας της Συρίας, Μπασάρ αλ-Άσαντ εξαπέλυσε μία αποτρόπαιη επίθεση με χημικά όπλα κατά αθώων πολιτών. Χρησιμοποιήθηκε ένας θανατηφόρος νευροπαραλητικός παράγοντας κι ο Άσαντ αφαίρεσε τη ζωή αβοήθητων ανδρών, γυναικών και παιδιών. Ήταν ένας αργός και βασανιστικός θάνατος για πολλούς ανθρώπους. Ακόμη κι όμορφα βρέφη δολοφονήθηκαν αποτρόπαια, από αυτή τη βαρβαρική επίθεση. Κανένα παιδί του Θεού δεν πρέπει να βιώσει ποτέ αυτόν τον τρόμο.

Σήμερα, διέταξα ένα στοχευμένο στρατιωτικό πλήγμα κατά της αεροπορικής βάσης στη Συρία από την οποία εξαπολύθηκε η επίθεση με τα χημικά όπλα. Είναι προς το ουσιαστικό εθνικό συμφέρον των ΗΠΑ να δράσουν προληπτικά και να αποτρέψουν την εξάπλωση της χρήσης των θανατηφόρων χημικών όπλων. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Συρία χρησιμοποίησε απαγορευμένα χημικά όπλα, παραβίασε τις υποχρεώσεις της έναντι της Συμφωνίας για τα Χημικά Όπλα, ενώ αγνόησε επιδεικτικά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Οι προσπάθειες των προηγούμενων ετών για την αλλαγή της συμπεριφοράς του Άσαντ, απέτυχαν ολικά και δραματικά. Ως συνέπεια, η προσφυγική κρίση εξακολουθεί να γίνεται βαθύτερη, και η περιοχή συνεχίζει να αποσταθεροποιείται, απειλώντας τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

Οραμπ κάλεσε τα πολιτισμένα έθνη «να μας πλαισιώσουν επιζητώντας το τέλος της σφαγής και της αιματοχυσίας στη Συρία, τερματίζοντας την τρομοκρατία όλων των τύπων και μορφών”.

Ζήτησε επίσης τη σοφία του Θεού καθώς ”βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις προκλήσεις των προβλημάτων του κόσμου που μας περιβάλλει”.

«Δε ζητήσαμε την άδεια Μόσχας» για την πυραυλική επίθεση, ξεκαθάρισε από την πλευρά του ο Αμερικανός υπουργός των Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

Σχετικά άρθρα