Στρατός: Κλειδώνει η 12μηνη θητεία

Τι ισχύει για παραμεθόριο

Πρόκειται να εφαρμοστεί ένα διζωνικού τύπου σύστημα για τους νεοσύλλεκτους, όπου θα υπάρχει ταυτόχρονα εννιάμηνη, αλλά και δωδεκάμηνη θητεία.

Σε αύξηση όπως όλα δείχνουν φαίνεται πως οδηγείται η θητεία στον στρατό ξηράς.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, πρόκειται να εφαρμοστεί ένα διζωνικού τύπου σύστημα, όπου θα υπάρχει ταυτόχρονα εννιάμηνη, αλλά και δωδεκάμηνη θητεία.

Όπως πρόκειται να ανακοινωθεί σύντομα, όσοι υπηρετούν σε παραμεθόριο θα κάνουν θητεία 9 μηνών ενώ όσοι επιλέγουν να κάνουν θητεία σε αστικά κέντρα στην ενδοχώρα, θα έχουν θητεία 12 μηνών.

Όσον αφορά το σενάριο της υποχρεωτικής στράτευσης στα 18, όπως φαίνεται προκύπτουν δύο σημαντικά ζητήματα που καθιστούν δύσκολη την υλοποίηση του και αυτά έχουν να κάνουν αφενός με την στράτευση επιστημόνων, που δεν θα υφίσταται, αν επικρατήσει η στράτευση αμέσως μετά την ενηλικίωση κι αφετέρου το πώς θα καταστεί εφικτή η υποδοχή χιλιάδων νέων που θα κληθούν να υπηρετήσουν.

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως θα υπάρξει μια αλλαγή στα όρια μέχρι τα οποία θα μπορεί κάποιος να παίρνει αναβολή στράτευσης.

πηγή: voria.gr

Σχετικά άρθρα

Παραίτηση πρέσβη με προεκτάσεις! (pic)

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρέσβης της Ελλάδας στο Βερολίνο κ. Παναγιώτης Ζωγράφος μία ημέρα μετά την επίσκεψη του πρωθυπουργού.   Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ζωγράφος εξέφρασε τη διαμαρτυρία του για το γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε στην ομάδα που συνόδευσε τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά στην συνάντηση που είχε με την κυρία Άνγκελα Μέρκελ […]