Survivor: Πώς η Παπαδοπούλου «κατέστρεψε» Διάσημους

Αλλάζοντας τις ισορροπίες

Μοιραία για τους Διάσημους εξελίχθηκε η σύγκρουση των περισσότερων παικτών με την Ειρήνη Παπαδοπούλου στο Survivor. Μία σύγκρουση που είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει οικειοθελώς η γνωστή τραγουδίστρια, πιεσμένη από την κατάσταση που είχε δημιουργηθεί στην παραλία της ομάδας, λόγω της απομόνωσης, αλλά και του ιδιόμορφου μπούλινγκ, που δεχόταν.

Όμως η σύγκρουση αυτή δεν έφερε μόνο την αποχώρηση της Ειρήνης, αλλά προκάλεσε τρομερά πλήγματα συνολικά στην ομάδα των Διάσημων. Η αρχή έγινε με την αποχώρηση του Χανταμπάκη, τον οποίο τόλμησε και έβγαλε στον τάκο «φωτογραφίζοντάς» τον ως τον κύριο υπεύθυνο για την κατάσταση, που αντιμετώπιζε στην παραλία. Η απουσία του Χανταμπάκη αποδιοργάνωσε την ομάδα και την έριξε ψυχολογικά – ειδικά την Ευρυδίκη, αλλά και την άλλη παρέα, όπως τον Μπο και τον Χούτο – ενώ μπέρδεψε και τους υπόλοιπους.

Στη συνέχεια η Ειρήνη αποφάσισε να αποχωρήσει αιφνιδιαστικά και μάλιστα πριν τον αγώνα της ασυλίας.

Αυτές οι δύο κινήσεις αποδυνάμωσαν θεαματικά την ομάδα στον αγωνιστικό τομέα. Μάλιστα το αγώνισμα της Τρίτης, ήταν τέτοιο που ταίριαζε γάντι και στον Χανταμπάκη και στην Ειρήνη: ήθελε ταχύτητα, ισορροπία, ευλυγισία και μία σχετικά αντίληψη, αφού είχε και παζλ – στοιχεία που τα είχαν οι δύο απόντες παίκτες των Διάσημων. Τουναντίον δεν είχε ούτε απαιτήσεις σε δύναμη (Μπο, Χούτος), ούτε κολύμπι (Κοκκινάκης), ούτε καν ικανότητα στο σημάδι, όπου μπερδεύονται τα πράγματα πολύ.

Οι διάσημοι αναγκάστηκαν να παίξουν στο αγώνισμα με σύνθεση ανάγκης, δηλαδή με παίκτες για κλάματα. Κατέβασαν για παράδειγμα την Λάουρα, η οποία κατάλαβε ότι θα πρόσφερε για μία ακόμη φορά γέλιο στο κοινό και θα τέντωνε τα νεύρα της ομάδας της και δήλωσε αδυναμία, κάτι που οδήγησε σε δύο πέναλτι υπέρ των Μαχητών – τα αξιοποίησαν και τα δύο, παίρνοντας ισάριθμες άνετες νίκες (με τον Κωνσταντίνο Βασσάλο και τον Κώστα Αναγνωστόπουλο εναντίον Μπο και Χρανιώτη αντίστοιχα).

Οι διάσημοι είχαν τη δυνατότητα να «κρύψουν» μόνο τον Κοκκινάκη (ήταν επτά εναντίον έξι Μαχητών), στον οποίο δεν ταίριαζε καθόλου ο στίβος, αλλά όχι και τον Μπο, στον οποίο δεν ταιριάζει έτσι κι αλλιώς κανένας στίβος – εκτός κι αν υπήρχε στο Survivor αγώνισμα σφαιροβολίας ή, ακόμα καλύτερα, γρήγορου μασήματος φαγητού!

Ο Χρανιώτης παρουσιάστηκε αγνώριστος και έχασε πανηγυρικά και τους τρεις αγώνες που πήρε μέρος. Μάλιστα οι Μαχητές είχαν το θράσος να επιλέξουν αυτόν για το ένα πέναλτι της Λάουρας και όχι τον Μπο, τον οποίο έδειξαν να σέβονται περισσότερο. Άλλωστε ο ράπερ, έχοντας πλέον αδυνατίσει, έδειξε ότι τουλάχιστον τον Σπαλιάρα τον «έχει». Στην επική σύγκρουσή τους, που θύμισε το Βραδυποριακός – Ταλαιπωριακός, ο Μπο κέρδισε τον γυναικοκατακτητή, ο οποίος πήγε γυρεύοντας, καθώς θα έπρεπε να δηλώσει αδυναμία, λόγω τραυματισμού. Ο Σπαλιάρας δεν είχε καν καταλάβει πώς παιζόταν το παιχνίδι και ξεκινώντας πρώτος (με αντίπαλο τον Αγγελόπουλο) στους αγώνες έκανε μία μνημειώδη γκάφα, που παραλίγο να τον στείλει στο νοσοκομείο. Τελικά το χτύπημα σε μία πτώση, όπου δέχθηκε μία πλατφόρμα στη μέση, δεν ήταν τόσο σοβαρό, αλλά στην κατάσταση που είναι δεν χρειάζεται και πολλά για να καταρρεύσει!

Σχετικά άρθρα