Συγκέντρωση κατά ΟΑΣΘ στη Θεσσαλονίκη

Τι ζητούν οι διαμαρτυρόμενοι

Δυο διαμαρτυρίες θα γίνουν σήμερα στη Θεσσαλονίκη για την κατάσταση που επικρατεί με τα δρομολόγια και τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ.

Στις 11 το πρωί, στην Αγία Βαρβάρα στην Άνω Τούμπα και στο δημαρχείο Ευόσμου, κάλεσμα πραγματοποιούν η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ν. Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργολαβικών Καθαριστριών και Φυλάκων Κ. Μακεδονίας και οι Λαϊκές Επιτροπές Θεσσαλονίκης.

Ζητούν: μείωση της τιμής του εισιτηρίου στο μισό, δωρεάν μετακίνηση των εργαζομένων και των μαθητών τις ώρες που μετακινούνται από και προς τη δουλειά και τα σχολεία, συντήρηση του στόλου από μόνιμο προσωπικό, προσλήψεις εργαζομένων με πλήρη δικαιώματα, αξιοποίηση των εγχώριων δυνατοτήτων για κατασκευή νέων οχημάτων, συχνές, τακτικές αστικές συγκοινωνίες με ανθρώπινες συνθήκες και κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Επίσης, στης 12 το μεσημέρι, στο άγαλμα του Βενιζέλου θα γίνει διαμαρτυρία από την Πρωτοβουλία Εργαζομένων – Φοιτητών για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης.

πηγή: seleo.gr

Σχετικά άρθρα