Συγκίνηση για τα δίδυμα που τα άφησαν μόνα στο διαμέρισμα

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται για να απολογηθεί ο 23χρονος πατέρας και η 15χρονη μητέρα

Ενώπιον του ανακριτή αναμένεται για να απολογηθεί ο 23χρονος πατέρας που μαζί με την 15χρονη μητέρα άφησαν ολομόναχα και αβοήθητα στο σπίτι για ώρες τα δυο τους αγγελούδια.

Η υπόθεση αυτή στο Περιστέρι έχει συγκινήσει δεκάδες γονείς που τηλεφωνούσαν χθες το απόγευμα στο Χαμόγελο του Παιδιού για να ενημερωθούν για την κατάσταση των δίδυμων αγοριών, ηλικίας τεσσάρων μηνών.

Η ομάδα του Χαμόγελου του Παιδιού βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο διαμέρισμα προκειμένου να εξετάσει τα δύο μωρά αλλά και να βοηθήσει τους αστυνομικούς που βρέθηκαν εκεί. Ο πρόεδρος του οργανισμού Κώστας Γιαννόπουλος μιλώντας στο protothema.gr εξέφρασε την αγωνία του για το πώς μία 15χρονη κοπέλα είναι μητέρα δύο παιδιών και την ίδια στιγμή κυοφορεί το τρίτο. Παράλληλα μίλησε για τα όσα ακριβώς έγιναν το απόγευμα της Τρίτης όταν τηλεφώνησε στο Χαμόγελο του Παιδιού, γείτονας που άκουγε το γοερό κλάμα των μωρών.

«Η μητέρα είναι μόνο 15 ετών και μαζί με τα παιδιά της χρειάζεται και αυτή φροντίδα γιατί και η ίδια είναι ένα παιδί. Όταν συμβαίνει ένα περιστατικό έκτακτης ανάγκης λειτουργούμε σαν ομάδα. Είμαι πολύ φορτισμένος με αυτή την υπόθεση γιατί γενικότερα υπάρχει μια κωλυσιεργία με το κράτος. Όταν λάβαμε την κλήση από τους ανθρώπους της γειτονιάς ενημερώσαμε την Άμεση Δράση. Πήγαν στο σημείο και αρχικά μας είπαν ότι δεν ανακάλυψαν κάτι, παρόλο που έκλαιγαν τα μωρά. Έφτασε εκεί η ειδική μονάδα νεογνών από το Χαμόγελο του Παιδιού μαζί με τον γιατρό, είδαν τον άνθρωπο που μας πήρε τηλέφωνο για να βοηθήσουμε τα μωρά που ήταν κλειδωμένα μέσα στο σπίτι και τον πήραν οι αστυνομικοί για ανάκριση, αφήνοντας τα μωρά μέσα να κλαίνε. Και ο δικός μας γιατρός καθόταν άπραγος ακούγοντας μόνο το ένα μωρό να κλαίει, ενώ το άλλο για αρκετή ώρα δεν ακουγόταν και χωρίς να γνωρίζουμε την κατάστασή του. Αναγκαστήκαμε εμείς να πάρουμε τον αστυνόμο βάρδιας, τον παρακαλέσαμε αλλά ήταν και άνθρωπος που ήξερε καλά τη δουλειά του, και έτσι κινητοποιήθηκαν και έσπασαν την πόρτα του διαμερίσματος και βγάλαμε τα μωράκια» λέει στο protothema.gr ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Σχετικά άρθρα