Συγκίνηση στο Μπέργκαμο

Κανένας ασθενής με κορονοϊό σε ΜΕΘ έπειτα από 137 μέρες

Ρίγη συγκίνησης αλλά και πολλά χαμόγελα προκλήθηκαν στο Μπέργκαμο της Ιταλίας, καθώς στις ΜΕΘ του νοσοκομείου της πόλης δεν νοσηλεύεται, πλέον, κανένας ασθενής με κορονοϊό έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες.

Πρόκειται για την πόλη σύμβολο των υπεράνθρωπων προσπαθειών γιατρών και νοσοκόμων, κατά του θανατηφόρου ιού, αλλά και για την περιοχή της Ιταλίας που επλήγη με τον πιο βίαιο τρόπο από την ασθένεια.

Είναι η πρώτη φορά, ύστερα από 137 ημέρες, που στην μονάδα εντατικής του νοσοκομείου δεν υπάρχουν ασθενείς με κορονοϊό. Τον Μάρτιο, στη συγκεκριμένη εντατική, έδιναν μάχη για την ζωή, πάνω από 100 άνθρωποι. Σε δωμάτια του νοσοκομείου υπάρχουν ακόμη λίγοι ασθενείς που έχουν γίνει αρνητικοί στον ιό και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο πολύ σύντομα.

Σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο, ύστερα από ενός λεπτού σιγή για τους νεκρούς της επιδημίας, οι 400 γιατροί, νοσοκόμοι και υπεύθυνοι για την καθαριότητα ξέσπασαν σε ένα παρατεταμένο χειροκρότημα, εκφράζοντας έτσι την ικανοποίησή τους για τον σπουδαίο στόχο που σήμερα μπόρεσαν να πετύχουν.

Σχετικά άρθρα