Συγκλονιστικοί οι κάτοικοι του Παρισιού

Ανοίγουν τα σπίτια τους σε όσους είναι στο επίκεντρο των επιθέσεων

Την ώρα που το Παρίσι και όλος ο πλανήτης παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα τις δραματικές εξελίξεις στο Παρίσι, οι κάτοικοι της γαλλικής πρωτεύουσας δείχνουν απίστευτη ομοψυχία και θάρρος.

Αυτή τη στιγμή στο Παρίσι οι σκηνές θυμίζουν πόλεμο καθώς σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες και αστυνομία και στρατός έχουν αποκλείσει σχεδόν όλο το κέντρο.

Η αστυνομική διεύθυνση του Παρισιού συνέστησε το βράδυ της Παρασκευής μέσω του επίσημου λογαριασμού της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter στους πολίτες της πρωτεύουσας της Γαλλίας να «αποφεύγουν να βγαίνουν εάν δεν υπάρχει απόλυτη ανάγκη» από τα σπίτια τους μετά τις πολύνεκρες ταυτόχρονες τρομοκρατικές επιθέσεις.

Η αστυνομική διεύθυνση της γαλλικής πρωτεύουσας συνέστησε επίσης σε «καταστήματα που είναι ανοικτά για το κοινό να ενισχύσουν την επιτήρηση των εισόδων τους» και να αφήνουν να εισέρχονται σε αυτά όποιον το έχει ανάγκη.

Η δημαρχία του Παρισιού κάλεσε επίσης τους πολίτες της γαλλικής πρωτεύουσας να μείνουν στα σπίτια τους.

Το #PorteOuverte που σημαίνει ανοιχτές πόρτες απευθύνεται σε όποιον ξένο είναι στο Παρίσι αυτή τη στιγμή σε κάποια από τις περιοχές που είναι στο επίκεντρο των επιθέσεων και χρειάζεται ένα σπίτι για να προστατευθεί.

Οι χρήστες ζητούν από οποίον χρειάζεται καταφύγιο να στείλει μήνυμα στο Twitter προκειμένου να του δώσουν τη διεύθυνσή τους.

Το μόνο πρόβλημα που προκαλείται αυτή τη στιγμή στο Twitter είναι πως χιλιάδες χρήστες δημοσιεύουν μηνύματα για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία, με αποτέλεσμα τα πραγματικά μηνύματα που προσφέρουν καταφύγιο να χάνονται στα timeline.

Σχετικά άρθρα

Ένταση μεταξύ πρωθυπουργών Σερβίας-Αλβανίας!

Η συνάντηση των πρωθυπουργών της Σερβίας και της Αλβανίας, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι, παρ’ ολίγον να έχει επεισοδιακό τέλος. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, που ακολούθησε μετά το τέλος των συνομιλιών, ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς εμφανίστηκε έντονα εκνευρισμένος από το γεγονός ότι ο αλβανός πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο Κόσοβο ως ανεξάρτητο κράτος. «Δεν επιτρέπω σε κανέναν να καταχράται […]