Συλλήψεις για τα επεισόδια

Συλλήψεις αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Πέντε άτομα συνελήφθησαν χθες, ύστερα από τα επεισόδια μεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνομικών των ΜΑΤ, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αντιεξουσιαστικές ομάδες πραγματοποιήσαν διαμαρτυρία με αφορμή την την εμπρηστική επίθεση κουκουλοφόρων στο κτίριο της κατάληψης Libertatia, στη συμβολή της Λεωφόρου Στρατού με την οδό Σαρανταπόρου.

Η ένταση ξεκίνησε λίγο μετά την έναρξη της πορείας των αντιεξουσιαστών, όταν νεαροί προκάλεσαν φθορές σε σταθμευμένο Ι.Χ. επί της Λ. Στρατού. Τα επεισόδια μετατοπίστηκαν στη συμβολή των οδών Δελφών με Παρασκευοπούλου, με τους αστυνομικούς να κάνουν χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης, για να απωθήσουν τους νεαρούς. Μάλιστα, από τα επεισόδια προκλήθηκε φωτιά σε κλούβα των ΜΑΤ, την οποία έσβησαν λίγο αργότερα οι αστυνομικοί.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα, ένας νέος γύρος επεισοδίων ξεκίνησε μεταξύ των αντιεξουσιαστών και ανρρών των ΜΑΤ, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του εισαγγελέα.

πηγή:thestival

Σχετικά άρθρα

Βαριές ποινές σε δουλέμπορους!

Ποινή κάθειρξης 45,5 ετών, στον καθένα, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, σε πέντε άτομα που κατηγορούνταν ως μέλη κυκλώματος που διακινούσε αλλοδαπούς από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, στοιβάζοντάς τους σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη τουριστικού λεωφορείου. Οι καταδικασθέντες, στην πλειονότητά τους ομογενείς, οδηγήθηκαν στις φυλακές. Για την ίδια υπόθεση, καταδικάστηκαν άλλα 23 άτομα, που […]

1 Σχόλιο

Comments are closed.