Συμφωνία για ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών

Ποια η πιθανή ημερομηνία

Tη διεξαγωγή debate των αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου αποφάσισε η διακομματική Επιτροπή. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η ημερομηνία που προτάθηκε για την αναμέτρηση των πολιτικών είναι η 15η Ιουνίου.

Εκλογές 2023: Oι προτάσεις των κομμάτων

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει η συζήτηση να κινηθεί σε 7+1 θεματικές ενότητες, ενώ η Νέα Δημοκρατία υποστηρίζει πως η τηλεμαχία θα πρέπει να εστιάσει σε 6 και μία ελεύθερη ερώτηση στη θέση της κλιματικής αλλαγής που συζητήθηκε στο προηγούμενο debate.

Μητσοτάκης από Νέα Ιωνία: Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση για να υπερασπιστεί την κυριαρχία της
Aπό την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, θετικό είναι το κλίμα σε ό,τι αφορά την ελεύθερη ερώτηση, ενώ το ΚΚΕ έθεσε ένα ζήτημα για την ημερομηνία, καθώς στις 15 Ιουνίου έχει προγραμματισμένη συγκέντρωση. Για τον λόγο αυτό, πρότεινε η τηλεμαχία να διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή, Κώστας Πουλάκης, επεσήμανε πως η ΕΣΗΕΑ πρέπει να αναλάβει το debate, ενώ ο Άκης Σκέρτσος είπε πως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαϊου, δεν είναι αναγκαίο να γίνει αναμέτρηση μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Η Διακομματική Επιτροπήσυνεδρίασε στο κτίριο του υπουργείου εσωτερικών, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας 15.

Σημειώνεται ότι στο debate -σε αντίθεση με το προηγούμενο- δεν θα βρίσκεται ο Γιάνης Βαρουφάκης,καθώς το ΜέΡΑ25 δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή. Θα λάβουν μέρος οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που μπήκαν στη Βουλή, με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαϊου. Αυτοί είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Αλέξης Τσίπρας, ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο Δημήτρης Κουτσούμπας και ο Κυριάκος Βελόπουλος.

Σχετικά άρθρα