Συναγερμός για Β. Κορέα

Ο Τραμπ συγκαλεί εκτάκτως την ομάδα εθνικής ασφαλείας

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τους συμβούλους του για την εθνική ασφάλεια για να συζητήσουν την πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Η ομάδα εθνικής ασφαλείας παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς το θέμα», ανέφερε σε δήλωσή της η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Σόντερς.

«Ο πρόεδρος και η ομάδα του για την εθνική ασφάλεια θα έχουν μια συνάντηση για να συζητήσουν περαιτέρω αργότερα σήμερα. Θα ενημερώνουμε όταν απαιτείται», συμπλήρωσε.

Παγκόσμια καταδίκη

Οι αντιδράσεις στην παγκόσμια κοινότητα ήταν πολλές και καταδίκασαν αυτή την πυρηνική δοκιμή.

«Η Βόρεια Κορέα έκανε ένα μείζον πυρηνικό τεστ. Οι λέξεις και οι πράξεις του εξακολουθούν να είναι πολύ εχθρικές και επικίνδυνες για τις ΗΠΑ», έγραψε ο Ντόναλντ Τραμπ στον λογαριασμό του στο Twitter.

Μάλιστα, σε τρία tweets, ο κ. Τραμπ αποκάλεσε την Β. Κορέα «κράτος αλήτη» το οποίο έγινε «μια μεγάλη απειλή και πονοκέφαλος για την Κίνα [τον βασικό της σύμμαχο], η οποία προσπαθεί να την βοηθήσει αλλά χωρίς επιτυχία».
Ο κ. Τραμπ τα’βαλε και με την Νότια Κορέα η οποία είναι σύμμαχος των ΗΠΑ. «Η Νότια Κορέα αντιλαμβάνεται, όπως τους έχω πει, ότι ο κατευναστικός λόγος του με την Βόρεια Κορέα δεν θα λειτουργήσει, δεν καταλαβαίνουν παρά ένα μόνο πράγμα!», έγραψε.

Η κυβέρνηση της Κίνας, ένας από τους σπάνιους συμμάχους της Βόρειας Κορέας, κάλεσε τον γείτονά της να βάλει τέλος στις «κακές» πρωτοβουλίες. Το Πεκίνο επεσήμανε ότι θα επιβάλλει κυρώσεις που προβλέπονται από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η Μόσχα, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι καταδικάζει την πυρηνική δοκιμή «με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο».

Η Γαλλία επίσης καταδίκασε τις πράξεις της Βόρειας Κορέας. Κάλεσε τα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ να αντιδράσουν «πολύ γρήγορα» σε αυτή τη νέα παραβίαση του διεθνούς δικαίου από την Βόρεια Κορέα.

Ο Εμανουέλ Μακρόν συνομίλησε τηλεφωνικά με την Ανγκελα Μέρκελ και συμφώνησαν ότι πρέπει να σκληρύνουν τις κυρώσεις της ΕΕ εναντίον της Βόρειας Κορέας, όπως ανακοίνωσε η γερμανική κυβέρνηση.

Σχετικά άρθρα

2 Σχόλια

  1. Μια σφαιρα αναμεσα στα ματια κοστιζει $0.50.. Τελειώστε το πουστρακι μα ησυχάσουμε.

Comments are closed.