Συναγερμός στη Σέριφο για φορτηγό πλοίο!

Αναστάτωση στο λιμάνι του νησιού

Μεγάλη αναστάτωση προκλήθηκε το πρωί στο λιμάνι της Σερίφου με το φορτηγό πλοίο «Syros Wind».

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cyclades24,gr, έσπασαν οι κάβοι στο πλοίο με αποτέλεσμα,να παρασυρθεί από τους ισχυρούς νότιους ανέμους που επικρατούσαν εκείνη την ώρα.

Το πλοίο βρίσκονταν πλαγιοδετημένο στον προβλήτα του λιμανιού της Σερίφου, ο αέρας δυνάμωσε ξαφνικά με αποτέλεσμα να μην μπορεί να μείνει με ασφάλεια σταθερό εκεί που ήταν. Αρχικά, ένα σίδερο στο οποίο είχε δέσει τον έναν από τους κάβους έσπασε με αποτέλεσμα σε λίγα λεπτά να αποκολληθεί από τον προβλήτα και να κρέμεται στη θάλασσα η σκάλα επιβίβασης.

Στο λιμάνι επικράτησε ένας πανικός, με το πλοίο και τους ναυτικούς να παλεύουν για περισσότερο από μία ώρα με τα μανιασμένα κύματα.

Σε όλη αυτή τη διάρκεια ο μονός άνθρωπος στην προβλήτα που βοήθησε και έλυσε τους εναπομείναντες κάβους του πλοίου ενώ λουζόταν όλη η προβλήτα και ο ίδιος από τα κύματα και με κίνδυνο να πέσει στη θάλασσα.
Μέλος του πληρώματος που ήταν στη προβλήτα του λιμανιού αναγκάστηκε να επιβιβαστεί μέσα στο πλοίο με δαγκάνα φορτοεκφόρτωσης των υλικών που διέθετε το πλοίο, καθώς ο χειριστής της την μετέφερε προς την προβλήτα όπου και επιβιβάστηκε κάπως επεισοδιακά σε αυτήν, με την βοήθεια του αντιδημάρχου του νησιού.

Τελικά όλα κύλησαν ομαλά και το πλοίο αναχώρησε για ένα πιο ασφαλές αγκυροβόλιο.

Σχετικά άρθρα