Συναγερμός στις Ενοπλες Δυνάμεις

Δυο πολύ σοβαρά περιστατικά

Συναγερμός έχει σημάνει τις τελευταίες ημέρες στις Ένοπλες Δυνάμεις έπειτα από δυο απόπειρες εισβολής σε στρατόπεδα στα οποία φυλάσσονται εκρηκτικά και αντιαρματικά όπλα!

Το νέο περιστατικό σημειώθηκε είκοσι λεπτά μετά τα μεσάνυχτα στο στρατόπεδο στη Μαλακάσα όταν δύο άγνωστοι δράστες προσπάθησαν να κόψουν την περίφραξη και να εισβάλουν στον χώρο του στρατόπεδο όπου, μεταξύ άλλων, φυλάσσονται προς απόσυρση αλλά και ενεργά εκρηκτικά!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, στο συγκεκριμένο στρατόπεδο μεταφέρονται, επίσης, όπλα και εκρηκτικά τα οποία κατάσχονται κατά τις διάφορες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με ενημέρωση που είχε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας από τον Αρχηγό ΓEEΘA Μ. Κωσταράκο στο στρατόπεδο σήμανε συναγερμός και οι άγνωστοι δράστες ετράπησαν σε φυγή, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ.

Ωστόσο, το πιο ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι σύμφωνα με τις αρχές υπάρχουν ενδείξεις πως πίσω από την χθεσινή απόπειρα κλοπής κρύβονται τρομοκράτες οι οποίοι αναζητούσαν εκρηκτική ύλη.

Όμως και λίγο πριν τα Χριστούγεννα, άλλο ένα παρόμοια περιστατικό -το οποίο ανακοινώθηκε σήμερα πρώτη φορά- είχε σημάνει συναγερμό στις αρχές.

Τότε, άγνωστοι είχαν επιχειρήσει να μπουν σε στρατόπεδο της Κορίνθου, στα Λουτρά της Ωραίας Ελένης, έχοντας πιθανότατα ως σκοπό την κλοπή αντιαρματικών όπλων.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης, αλλά και της εμπειρίας που είχε αποκτήσει από την προηγούμενη θητεία του ως υπουργός Δημόσιας Τάξης ο κ. Δένδιας είχε ζητήσει και ελήφθησαν -κατόπιν διαταγής του Αρχηγού ΓΕΣ Χρ. Μανωλά- αυξημένα μέτρα ασφαλείας στα στρατόπεδα στα οποία φυλάσσεται αντίστοιχος οπλισμός.

Ο υπουργός γνώριζε, επίσης, πως ήταν σημαντικό να ενισχυθούν τα στρατόπεδα σε Κορινθία και Ηλεία, καθώς στις περιοχές αυτές βρίσκονται οι διαδρομές που τρομοκράτες επιλέγουν πιο συχνά για τη διαφυγή τους έπειτα από ληστείες τραπεζών.

Για αυτό το λόγο και έπειτα από την απόπειρα εισβολής στο συγκεκριμένο στρατόπεδο στην Κόρινθο, μετακινήθηκε προς ενίσχυση της φύλαξής του ομάδα των ειδικών δυνάμεων.

πηγή: protothema.gr

Σχετικά άρθρα