Συναγερμός στο λιμάνι του Πειραιά

23 Γάλλοι επιβάτες πλοίου ύποπτοι για κορονοϊό

Συναγερμός στις υγειονομικές Αρχές σήμανε αργά το βράδυ της Δευτέρας (19/10) για 23 Γάλλους τουρίστες που επέστρεψαν εσπευσμένα στον Πειραιά από τη Σαντορίνη.

Ανάμεσα στους 23 Γάλλους, οι οποίοι είναι μαθητές, υπάρχει ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού ενώ οι επιβαίνοντες στο πλοίο είναι 485. Στον Πειραιά βρέθηκε άμεσα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και όπως έγινε γνωστό όλοι οι Γάλλοι υπήκοοι θα μεταφερθούν σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Γάλλοι μαθητές μαζί με τη συνοδό τους, η οποία αποτελεί το επιβεβαιωμένο κρούσμα, έφτασαν στην Ελλάδα μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Εκεί υποβλήθηκαν σε τεστ κορονοϊού.

Ωστόσο, μέχρι να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα, συνέχισαν κανονικά το ταξίδι τους με προορισμό τη Σαντορίνη. Φτάνοντας στο νησί το γκρουπ των Γάλλων ενημερώθηκε από τον ΕΟΔΥ ότι η Γαλλίδα συνοδός είναι θετική στον κορονοϊό. Δεδομένου ότι στη Σαντορίνη δεν υπάρχει ξενοδοχείο καραντίνας, τους δόθηκε εντολή για να επιστρέψουν στον Πειραιά προκειμένου να φιλοξενηθούν στην Αθήνα σε ξενοδοχείο καραντίνας.

Σχετικά άρθρα