«Συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν στις ΗΠΑ» (videos)

Το προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος και η απάντηση της Αθήνας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Νέα Υόρκη. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε την Κυριακή ότι θα συναντήσει τον Έλληνα πρωθυπουργό στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ανταποκρίτριας του OPEN στην Κωνσταντινούπολη, Μαρίας Ζαχαράκη, ο Ερντογάν, έκανε τις εν λόγω δηλώσεις αναχωρώντας από το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης για τη Νέα Υόρκη. «Θα συναντηθώ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ΗΠΑ», ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν θα είναι μια τετ α τετ συνάντηση.

 

Μάλιστα συνέχισε και με πιο επιθετικό ύφος λέγοντας: «Πρέπει να δούμε τι βήματα πρέπει να κάνουν οι απέναντί μας και αν δούμε ότι δεν τα κάνουν θα προβούμε στις δικές μας ενέργειες. Η Τουρκία δεν είναι μια χώρα που μπορεί κάποιος να τη χειρίζεται όπως θέλει».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Ερντογάν επιδιώκει να συναντηθεί με τον Τζο Μπάιντεν για να συζητηθεί και το ζήτημα των S-400 αλλά αυτό το ραντεβού δεν φαίνεται να έχει δοθεί από τον Λευκό Οίκο.

 

Tην ίδια ώρα πάντως, από την Αθήνα διαψεύδεται το ότι έχει προγραμματιστεί η οποιαδήποτε συνάντηση ανάμεσα στους δύο πολιτικούς αρχηγούς.

 

 

Σχετικά άρθρα