Συνάντηση Τσίπρα – Κασσελάκη στη Βουλή (pics-vid)

Παραλαβή-παράδοση στα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ

Στο γραφείο του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή βρίσκεται ο Στέφανος Κασσελάκης για να λάβει και επίσημα τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ από τον τέως πρόεδρο του κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας υποδέχεται τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σε μία ολιγόωρη συνάντηση», κάτι που υποδηλώνει ότι θα γίνει μία τυπική «παράδοση» της προεδρίας στον νέο αρχηγό και όχι κάποια εξαντλητική ενημέρωση για τα τού κόμματος.

Ο κ. Κασσελάκης έφτασε στη Βουλή, μαζί με τον στενό του συνεργάτη, ναύαρχο εν αποστρατεία και βουλευτή επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελο Αποστολάκη.

«Εύχομαι κάποια στιγμή τα κανάλια να μην τα επηρεάζουν οι κυβερνήσεις»

Πριν λίγο βρέθηκε στο καφέ όπου περνά κάθε πρωί ωστόσο το μεγάλος συνωστισμός από το πλήθος δημοσιογράφων που τον περίμεναν για κάποια δήλωση τον απέτρεψαν να πάρει ακόμα και τον καφέ του, γεγονός που του προκάλεσε εμφανή εκνευρισμό, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Εντούτοις έδωσε εντολή να μην πληρώσουν ό,τι πάρουν δημοσιογράφοι και τεχνικοί.

«Εύχομαι κάποια στιγμή τα κανάλια να μην τα επηρεάζουν οι κυβερνήσεις» είπε και συνέχισε το δρόμο του προς τη Βουλή.

Ο διάλογος Τσίπρα – Κασσελάκη

Τσίπρας: Θερμά συγχαρητήρια και από κοντά, εύχομαι να είσαι σιδεροκέφαλος. Έτσι λέμε λέμε εμείς εδώ. Εδώ πιστεύω να έχεις ακούσει αυτή την έκφραση. Να χαρείς αυτές τις μέρες δίχως ενοχές, να ξέρεις  όποιος μπαίνει στην πολιτική, οι χαρές δεν είναι περίσσιες. Να αφοσιωθείς μετά στην παρακαταθήκη που  υπάρχει. Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε δυσκολίες μεγάλες. Με ενότητα και συντροφικότητα κρατάω μια φράση που είπες ότι στους συντρόφους. Ο δεύτερος είναι πρώτος δεν είναι όπως το NBA.

Κασσελάκης: Βλέπετε περισσότερο NBA από εμένα.

Τσίπρας: Εγώ δεν μπορώ να παρακολουθήσω μπέιζμπολ.

Κασσελάκης: Έτσι είναι στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο πρώτος είναι πρώτος.

Πριν να μπει στον περίβολο της Βουλής ο Στέφανος Κασσελάκης συνάντησε στον δρόμο ένα ζευγάρι Αμερικανών με τον άνδρα να προκύπτει ότι είχε φοιτήσει στο ίδιο πανεπιστήμιο με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στη Φιλαδέλφεια.

Στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης κατά την είσοδό του στη Βουλή

kasselakis___1_

 

kasselakis_vouli___2_
kasselakis_vouli___3_
kasselakis_vouli___1_

Τα πρώτα μηνύματα Κασσελάκη

Όπως έγραψε νωρίτερα το ethnos.gr, στις πρώτες του δηλώσεις ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο Στέφανος Κασσελάκης γνωστοποίησε πως το πρώτο του ταξίδι τις επόμενες ημέρες θα γίνει στην Κύπρο. Το συγκεκριμένο ταξίδι έχει ασφαλώς τον συμβολισμό του για εθνικούς λόγους και ειδικά μετά τις πρόσφατες ατυχείς για το Κυπριακό δηλώσεις του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και το λεκτικό του «ολίσθημα» με αναφορά σε «κρατίδιο» στο βόρειο τμήμα της Κύπρου και όχι σε ψευδοκράτος. Όπως φάνηκε ωστόσο από τα εκλογικά αποτελέσματα στη μάχη της προεδρικής.

Στην χθεσινή διαδικασία ψήφισαν τελικώς 133.261 μέλη του κόμματος, δηλαδή περίπου 15.000 λιγότεροι από τον πρώτο γύρο μεταξύ των πέντε υποψηφίων. Μάλιστα σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία περίπου 15-20.000 μέλη από εκείνα που ψήφισαν την προηγούμενη Κυριακή δεν επέστρεψαν στις κάλπες για την επαναληπτική εκλογή, κάτι που σημαίνει ότι προσήλθαν στην ψηφοφορία τουλάχιστον 5.000-10.000 παλαιά μέλη που απείχαν στην πρώτη ψηφοφορία των πέντε.

Σχετικά άρθρα