Συνάντηση Ζέρβα-Μητσοτάκη (και) για Νέα Τούμπα

Με «ατζέντα Θεσσαλονίκης» κατεβαίνει στην Αθήνα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

Με «ατζέντα Θεσσαλονίκης» κατεβαίνει στην Αθήνα ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, για να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός κατά την τελευταία του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, στις 24 Απριλίου, ζήτησε από τον Κωνσταντίνο Ζέρβα να έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση και έτσι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα βρίσκεται σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου, θέτοντας επί τάπητος όλα τα σοβαρά θέματα της πόλης, με ενδιαφέρον για όλο το πολεοδομικό συγκρότημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TyposThes, η ατζέντα της συζήτησης των δύο ανδρών θα περιλαμβάνει την πορεία των μεγάλων έργων της πόλης, σε έναν ευρύ άξονα από τα δημοτικά έργα, μέχρι τα δημόσια, αλλά και τα ιδιωτικά. Ειδικότερα, η «ατζέντα 10ετίας για τη Θεσσαλονίκη» που θα θέσει ο Κ. Ζέρβας στον πρωθυπουργό περιλαμβάνει από την εμβληματική ανάπλαση στην πλατεία Αριστοτέλους και την ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου, μέχρι βεβαίως το Μετρό, το Μουσείο Ολοκαυτώματος, καθώς και τη Νέα Τούμπα.

Μάλιστα, ο κ. Ζέρβας θα θέσει και έργα που μπορεί να βρίσκονται εκτός των αμιγών ορίων του δήμου Θεσσαλονίκης, ωστόσο θα αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης της πόλης, όπως η ανάπλαση του στρατοπέδου Παύλου Μελά στα δυτικά και η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου στα ανατολικά.

Επιπλέον, ο δήμαρχος θα παρουσιάσει στον κ. Μητσοτάκη μια νέα σειρά πρωτοβουλιών για σημαντικά έργα στη Θεσσαλονίκη, την οποία έχει καταρτήσει με στόχο την ανάδειξη της αναπτυξιακής προοπτικής της πόλης.

Σχετικά άρθρα