Συνεχίζεται η αποκομιδή απορριμμάτων στη Θεσσαλονίκη

330 τόνοι σκουπιδιών απομακρύνθηκαν από τους δρόμους

Τους 330 τόνους έφτασαν τα απορρίμματα που μάζεψαν χθες τα απορριμματοφόρα, που βγήκαν στο δήμο Θεσσαλονίκης. Συνολικά 23 οχήματα, δέκα στην απογευματινή βάρδια, δέκα στην βραδινή, αλλά και τρία της ανακύκλωσης, βγήκαν στους δόμους της πόλης, με σκοπό να την καθαρίσουν.

Όπως επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του δήμου Θεσσαλονίκης, Θωμάς Ψαρράς, μιλώντας στο Thestival, «το τονάζ, που μαζεύτηκε από τις δύο βάρδιες είναι 330 τόνοι. Αυτό σημαίνει ότι με την σημερινή πρωινή βάρδια, που συμπληρώνει τις τρεις βάρδιες του 24ώρου, πιστεύω ότι θα υπερβούμε αρκετά το μέσο ημερήσιο τονάζ σκουπιδιών, που παράγει η Θεσσαλονίκη, δηλαδή τους 400-420 τόνους».

Τα απορριμματοφόρα επικεντρώθηκαν στην αποκομιδή των σκουπιδιών από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ωστόσο, όπως διαβεβαιώνει ο κ. Ψαρράς, «υπάρχουν απορριμματοφόρα σε όλες τις δημοτικές κοινότητες».

Όσον αφορά τη διαδικασία για να βγουν στους δρόμους της πόλης και τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα, ο κ. Ψαρράς εξήγησε πως «σήμερα γίνονται τα διαδικαστικά, που απαιτούνται, δηλαδή οικονομική επιτροπή και υπογραφή σύμβασης. Πιστεύω πως αύριο μπορεί να ξεκινήσει και ο ιδιώτης, έτσι ώστε κατά τον καύσωνας που έρχεται και ακούμε για απίστευτες θερμοκρασίες, να έχουμε καθαρίσει και θα είμαστε εντάξει». Στις 13:00 αναμένεται να συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή του δήμου, προκειμένου να επιλέξει μεταξύ των τριών ιδιωτών, που συμμετέχουν στο διαγωνισμό.

Σχετικά άρθρα