Συνεχίζεται η «εκκαθάριση» του Ερντογάν

Συνελήφθησαν 21 δημοσιογράφοι

Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζεται η «εκκαθάριση» των… ενοχλητικών στοιχείων που τάσσονται κατά του καθεστώτος του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μόνο την Παρασκευή 29 Ιουλίου συνελήφθησαν 21 δημοσιογράφοι, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες ξεχωρίζουν η βετεράνος της δημοσιογραφίας Ναζλί Ιλιτζάκ, η οποία σε ηλικία 72 ετών και έπειτα από δεκάδες ρεπορτάζ που υποστήριζαν τη δημοκρατία οδηγήθηκε στο δικαστικό μέγαρο της Κωνσταντινούπολης.

Μεταξύ των 21 συγκαταλέγονται και ο βραβευμένος δημοσιογράφος της εφημερίδας Hurriyet, Αρντά Ακίν, ο οποίος με τα κείμενά του ενοχλούσε την κυβέρνηση Ερντογάν, καθώς και ο Ουφούκ Σανλί, ο οποίος με την πένα του εξηγούσε με ακρίβεια την οικονομική κατάσταση της χώρας, αλλά και ο Μεχμέτ Γκουντέμ, ο οποίος ήταν γνωστός για τα δύσκολα ερωτήματα που έθετε στις συνεντεύξεις του.

Την ίδια στιγμή, συνελήφθη και ο Χιλμί Γιαβούζ, ένας από τους πιο σπουδαίους ποιητές της Τουρκίας.

Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει η Hurriyet έντεκα δημοσιογράφοι λέγεται πως διέφυγαν στο εξωτερικό ενώ διεξαγόταν έρευνα εναντίον τους.

Συνολικά ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί για 42 δημοσιογράφους στο πλαίσιο του πογκρόμ του προέδρου Ερντογάν μετά την απόπειρα ανατροπής του.

Σχετικά άρθρα