Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις

Πρόβα πολέμου στο Αιγαίο από τον Ερντογάν!

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να εκτελέσουν μια επίδειξη ισχύος σε ξηρά, αέρα και θάλασσα με δύο μεγάλες στρατιωτικές ασκήσεις σε εξέλιξη. Μετά την χειμερινή άσκηση, η οποία περιλαμβάνει δράσεις ξηράς, θάλασσας κι αέρα, η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» θα διεξαχθεί ταυτόχρονα στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρωθεί κι επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, οι προγραμματισμένες δραστηριότητες της τουρκικής άσκησης, που εντάσσονται στην «United, Joint Winter-2019 Exercise» συνεχίζονται με ταχείς ρυθμούς.

Οκτώ χώρες συμμετέχουν ενεργά και επτά χώρες ως παρατηρητές. Μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν στην άσκηση, στις οποίες θα συμμετάσχουν 15 χώρες με 251 άτομα, βρίσκονται το Αζερμπαϊτζάν, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη, το Κατάρ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Ιταλία, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open TV, Μαρία Ζαχαράκη.

Η μεγαλύτερη επιχείρηση του Πολεμικού Ναυτικού μέχρι σήμερα θα λάβει χώρα από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου. Αναφέρεται ότι η άσκηση που θα οργανωθεί για πρώτη φορά από τις τουρκικές Ναυτικές Δυνάμεις θα είναι η μεγαλύτερη ναυτική άσκηση στην ιστορία της χώρας.

Η άσκηση θα επεκταθεί επίσης στη Μαύρη Θάλασσα, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο και αποσκοπεί στη βελτίωση των διαδικασιών διαλειτουργικότητας με άλλες εντολές δύναμης και στην αύξηση των επιπέδων ετοιμότητας των δυνάμεων που εμπλέκονται σ’ αυτήν.

Σχετικά άρθρα