Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι

Δεκάδες παραβιάσεις και υπερπτήσεις από F-16

Για μια ακόμα φορά οι Τούρκοι προκαλούν και παραβιάζουν τα εναέρια σύνορα με την Ελλάδα, πραγματοποιώντας πτήσεις ακόμα και πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι.

Σε νέες προκλήσεις προέβη σήμερα πάνω από το Αρχιπέλαγος η Τουρκική πολεμική αεροπορία καθώς προέβη σε δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου με τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του protothema,gr από το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, τα τουρκικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021, συνολικά 38 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.

Ειδικότερα, δύο ζεύγη συνολικά τεσσάρων μαχητικών αεροσκαφών F-16, εκ των οποίων τα δύο ήταν οπλισμένα, προχώρησαν σε 38 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, σε 2 παραβάσεις του FIR Αθηνών, ενώ ακόμα σημειώθηκε μια εικονική αερομαχία με ελληνικό αεροσκάφος επιφυλακής.

Οι υπερπτήσεις

Αξίζει να σημειωθεί ότι ζεύγος τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 πραγματοποίησε στις 11:14 υπερπτήσεις πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι στα 20.000 πόδια.

Στη συνέχεια, δεύτερο ζευγάρι τουρκικών μαχητικών πραγματοποίησε στις 11:15 υπερπτήσεις πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι στα 11.000 πόδια.

Τα τουρκικά αεροσκάφη όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από αντίστοιχα ελληνικά μαχητικά, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

 

Σχετικά άρθρα